5+1 συμβουλές για smoothies πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα smoothies είναι ένας νόστιμος και εύκολος τρόπος για πολλά θρεπτικά συστατικά σε ένα μόνο ρόφημα. Πώς θα εξασφαλίσεις, όμως, το maximum των συστατικών;

Τα smoothies είναι ένας νόστιμος και βολικός τρόπος για να καταναλώσεις μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών σε ένα μόνο ρόφημα. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να διατηρούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μιας και μπορούν να παρασκευαστούν με μια μεγάλη ποικιλία φρούτων, λαχανικών και άλλων υγιεινών συστατικών. Αλλά δεν είναι όλα τα smoothies ίδια, όταν πρόκειται για την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα smoothies και τους τρόπους για να εξασφαλίσεις τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά από αυτά.

Smοothies, τα ευεργετικά 

Τα smoothies μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβεις την καθημερινή σου δόση φρούτων και λαχανικών. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα smoothies με τους ίδιους τρόπους, ούτε είναι όλα τα ίδιο ευεργετικά. Πολλά από εκείνα που αγοράζονται περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και παρασκευάζονται με συστατικά χαμηλής ποιότητας που μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβή για την υγεία.

Για να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά από τα smoothies, είναι σημαντικό να τα φτιάξεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας αλλά και κατάλληλο εξοπλισμό και να το πάρεις μαζί σου όπου και αν πας. Τι εννοώ; Θα μάθεις αναλυτικά παρακάτω. 

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να παρασκευάσεις smoothies πλούσια σε θρεπτικά συστατικά:

Χρησιμοποίησε τον κατάλληλο εξοπλισμό: Το μπλέντερ nutribullet διευκολύνει μία
διατροφή και μεταμορφώνει τον οργανισμό των ανθρώπων από κάθε lifestyle. Σε βοηθάει να παραμένεις υγιής, να κάνεις καλό στον εαυτό σου και σε ενθαρρύνει να πάρεις στα χέρια σου τη διατροφή σου, κάνοντας την υγιεινή διατροφή πιο εύκολη και απλή από ποτέ. 

Γιατί να επιλέξεις Νutribullet;

Εφόσον στόχος σου είναι η μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των φρούτων και των λαχανικών, τα personal μπλέντερς nutribullet κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Σε σχέση με τα άλλα μπλέντερς, το nutribullet δεν αλέθει απλά τα υλικά, αλλά χρησιμοποιεί σύστημα εκχύλισης θρεπτικών συστατικών. Έτσι:

• Μπορεί να σπάσει μικροσκοπικά super foods όπως λιναρόσπορο και chia που τα
άλλα μπλέντερς δεν μπορούν να πιάσουν στις λεπίδες τους.

• Αντίθετα με τα μπλέντερ και τους αποχυμωτές, διασπά το κυτταρικό τοίχωμα των φρούτων, λαχανικών, καρπών κ.ά. και απελευθερώνει τις βιταμίνες, την πρωτεΐνη και τα μέταλλα που περιέχουν.

• Με την αποκλειστική κυκλωνική του κίνηση, τις ειδικές λεπίδες και το ισχυρό
μοτέρ υψηλής ταχύτητας 900 W, που αγγίζει τις 21.000 στροφές, "σπάει" τα
τρόφιμα στην πιο αφομοιώσιμη μορφή τους.

  • Γιατί με το προσωπικό σου δοχείο to - go που κλείνει με ασφαλές καπάκι μπορείς να πάρεις παντού μαζί σου τα smoothies σου. 


Ξεκίνα με μια βάση από φυλλώδη λαχανικά: Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το σέσκουλο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και σιδήρου, ασβεστίου και φυτικών ινών. Η προσθήκη μιας χούφτας τέτοιων λαχανικών στο smoothie σου είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσεις την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά χωρίς να προσθέσεις πολλές θερμίδες.

Πρόσθεσε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Η προσθήκη μιας ποικιλίας πολύχρωμων φρούτων και λαχανικών στο smoothie μπορεί να σε βοηθήσει να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις μια σειρά από θρεπτικά συστατικά. Μερικές εξαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν μούρα, μπανάνες, αβοκάντο, καρότα και παντζάρια.

Χρησιμοποίησε υγιεινά λίπη: Η προσθήκη υγιεινών λιπαρών στο smoothie μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απορρόφησης λιποδιαλυτών βιταμινών όπως οι βιταμίνες A, D, E και K. Καλές πηγές υγιεινών λιπών περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, σπόρους, λάδι καρύδας και αβοκάντο.

Επίλεξε μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας: Η προσθήκη πρωτεΐνης στο smoothie σου μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις χορτάτη. Καλές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν το γιαούρτι, το τυρί cottage, το βούτυρο ξηρών καρπών και τη σκόνη πρωτεΐνης.

Χρησιμοποίησε νερό ή μια υγιεινή υγρή βάση: Πολλά έτοιμα smoothies παρασκευάζονται με χυμό φρούτων ή άλλα ζαχαρούχα ποτά, τα οποία μπορούν να προσθέσουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη στο αποτέλεσμα. Αντίθετα, εσύ χρησιμοποίησε νερό, νερό καρύδας ή γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ως βάση για το smoothie.

Συνοπτικά, τα smoothies μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβεις τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή σου, αλλά είναι σημαντικό να τα φτιάξεις στο σπίτι χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως είναι τα μπλέντερ της nutribullet, αλλά και υλικά υψηλής ποιότητας. Ξεκινώντας με μια βάση από φυλλώδη λαχανικά, προσθέτοντας μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, χρησιμοποιώντας υγιή λίπη, επιλέγοντας μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιώντας μια υγιή υγρή βάση, μπορείς να δημιουργήσεις νόστιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά smoothies που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τον υγιεινό τρόπο ζωής που θέλεις. 

Επισκέψου το nutribullet.gr για να δεις αναλυτικά τη μεγάλη γκάμα των blenders για όλες τις χρήσεις αλλά και να μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες και lifestyle.