Το ιδανικό on the go σνακ: Ενεργειακές μπάλες χωρίς ζάχαρη

Ένα γλυκό σνακ που θα λατρέψεις και δεν θα επιβαρύνει με επεξεργασμένη ζάχαρη τον οργανισμό σου.

Η παρακάτω συνταγή για ενεργειακές μπάλες προβλέπεται να γίνει το αγαπημένο σου γλυκό σνακ για την άνοιξη/ καλοκαίρι. Φράουλες, ξηροί καρποί και λίγο ινδοκάρυδο (αν δε σου αρέσει μπορείς να το παραλείψεις) θα καλύψουν την καθημερινή σου ανάγκη για γλυκό, χωρίς να καταναλώσεις επεξεργασμένη ζάχαρη.

Η γλυκιά συνταγή γίνεται σε μόλις 10 λεπτά, και αφού φτιάξεις το μείγμα το αφήνεις για 30 λεπτά στο ψυγείο. Θα χρειαστείς μόνο ένα μικρό μίξερ για την εκτέλεση του μείγματος, ενώ δεν χρειάζεται να μετρήσεις τις ποσότητες από το κάθε υλικό, αφού μπορείς να βάλεις τις αναλογίες βάση των γευστικών σου προτιμήσεων.

Ενεργειακές μπάλες χωρίς extra προσθήκη ζάχαρης για όλη την οικογένεια

Istock
Istock

Διάβασε επίσης: Μια διαφορετική granola με ρυζογκοφρέτες από τη διατροφολόγο

  • Επιλέγεις τον ξηρό καρπό που σου αρέσει - εγώ προτιμώ τα κάσιους- και ανακατεύεις σε ένα μίξερ μέχρι να θρυμματιστούν. Προτιμώ να ανακατεύω πρώτα τους ξηρούς καρπούς για να διασφαλίσω ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλα κομμάτια στις γλυκές ενεργειακές μπάλες. Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς ακατέργαστους ξηρούς καρπούς, σε αντίθεση με ψητά/αλατισμένα. Αυτό θα ελαττώσει την φυσική τους γεύση και θα προσθέσει πολύ αλάτι σε αυτές τις γλυκές λιχουδιές.
  • Στη συνέχεια, πρoσθέτεις τους χουρμάδες, την καρύδα, τους σπόρους κάνναβης, το βούτυρο κάσιους, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όσον αφορά τους σπόρους, προτιμώ να χρησιμοποιώ σπόρους κάνναβης γιατί έχουν απαλή υφή και ήπια γεύση. Επιπλέον, αυξάνουν την πρωτεϊνική σύνθεση και προσθέτουν υγιή για την καρδιά χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά.
  • Τέλος, προσθέτεις τις φράουλες στο μείγμα και ανακατεύεις στο μίξερ μέχρι να διασκορπιστούν καλά. Ευτυχώς, η υφή τους είναι πολύ λεπτή και έτσι διαλύονται εύκολα.
  • Πλάσε τώρα με τα χέρια σου τις γλυκιές ενεργειακές σου μπάλες και πέρασέ τες από λίγη τριμμένη καρύδα για να τους δώσεις μια τραγανή επικάλυψη - ωστόσο αυτό είναι εντελώς προαιρετικό. Τέλος, μεταφέρεις τις μπάλες στο ψυγείο να κρυώσουν για 30 λεπτά. Είναι έτοιμες να τις καταναλώσεις όποια ώρα της ημέρας θέλεις, και θα σου καλύψουν με τον πιο υγιεινό τρόπο την όρεξη για γλυκά.

Διάβασε επίσης: Φράουλες: Πώς μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους;