Υγιεινή γλυκιά σάλτσα μπάρμπεκιου, χωρίς ζάχαρη για κοτόπουλο

Αυτή η γλυκιά σάλτσα μπάρμπεκιου ταιριάζει τέλεια με το ψητό κοτόπουλο!

Κάλυψε τα στήθη κοτόπουλου με αυτήν τη γλυκιά σάλτσα μπάρμπεκιου, που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη για να έχεις ένα υπέροχο, υγιεινό καλοκαιρινό γεύμα. Απόλαυσέ το με μια σαλάτα αβοκάντο και ντομάτα στο πλάι.

Υγιεινή γλυκιά σάλτσα μπάρμπεκιου, χωρίς ζάχαρη

Θα χρειαστείς

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 760 γρ.)
  • 125 γρ πασάτα ντομάτα
  • 1 χουρμά, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 4 ψητές jacket πατάτες, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τη σαλάτα

  • 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 4-6 ντομάτες (ανάλογα με το μέγεθος), ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (160 γρ.)
  • 20 γρ κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες βήμα - βήμα

ΒΗΜΑ 1ο: Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια σακούλα τροφίμων ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και χτύπησέ τα ελαφρά με έναν πλάστη μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος. Μην τα κάνεις πολύ λεπτά. Βάλε τα σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο.

ΒΗΜΑ 2ο: Ρίξε την πασάτα ντομάτα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον χουρμά, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας και το λάδι. Χτύπησε με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια περίχυσε τη σος στα φιλέτα, γυρίζοντάς τα αρκετές φορές, μέχρι να καλυφθούν. Κάλυψέ τα και βάλε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

ΒΗΜΑ 3ο: Ψήσε το κοτόπουλο στα κάρβουνα για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή τηγάνισέ τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο λάδι για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί. Ανακάτεψε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και σέρβιρε με το κοτόπουλο και τις ψητές πατάτες.

Πώς να φτιάξεις σπιτικό αλλαντικό κοτόπουλου μόνη σου