Η σωστή αποθήκευση της μπανάνας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τη μια μέρα είναι άγουρες, την άλλη φαίνονται τέλειες και την επόμενη έχουν ωριμάσει υπερβολικά και έχουν μαυρίσει. Αν θέλεις να επιβραδύνεις αυτή τη διαδικασία και να τις διατηρήσεις φρέσκιες για περισσότερο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος που μπορείς να κάνεις, όπως αναφέρουν foodrepublic.com.
Η μέθοδος να κρατήσεις φρέσκιες τις μπανάνες
Μπορεί να έχεις δει τσαμπιά μπανάνες με ταινία στο πάνω μέρος και να μην έχεις σκεφτεί το λόγο. Ίσως κρατά τις μπανάνες ομαδοποιημένες ή ίσως είναι απλώς μια κοινή πρακτική κατά τη συσκευασία των μπανανών. Στην πραγματικότητα, η ταινία κρατά τις μπανάνες ώριμες και φρέσκιες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας το αέριο αιθυλενίου να διαφύγει από τα στελέχη. Τα φρούτα απελευθερώνουν αιθυλένιο όταν ωριμάζουν και μόλις εκτεθεί ο καρπός σε αυτό το αέριο, η ωρίμανση επιταχύνεται.
Mug cake μπανάνας χωρίς πρόσθετα σάκχαρα από τη διατροφολόγο
Οι μπανάνες που αφήνονται σε θερμοκρασία δωματίου θα ωριμάσουν τυπικά σε μία έως πέντε ημέρες και θα απελευθερώσουν αιθυλένιο μέσω των μίσχων τους. Μέσα σε μια εβδομάδα, θα έχουν μαυρίσει. Αλλά το να κολλήσεις με ταινία το πάνω μέρος θα μπορούσε να επιβραδύνει αυτό και να τις κάνει να διαρκέσουν λίγο περισσότερο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις άλλα καλύμματα όπως πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο για να τις στερεώσεις.
Ένα άλλο όφελος όταν κολλάς το κοτσάνι της μπανάνας είναι η διατήρηση άλλων φρούτων φρέσκων, που μπορεί να έχεις γύρω τους. Οι μπανάνες παράγουν μέτρια ποσότητα αιθυλενίου και είναι λιγότερο ευαίσθητες στο αέριο από άλλα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα, τα ροδάκινα, τα αχλάδια ή τα πεπόνια. Εάν έχεις κάποιο από αυτά τα πιο ευαίσθητα στο αιθυλένιο φρούτα γύρω από τις μπανάνες χωρίς ταινία, το αέριο που απελευθερώνεται από τις μπανάνες μπορεί να τα κάνει να ωριμάσουν και να χαλάσουν πιο γρήγορα.
Διάβασε επίσης:
Φυλλικό οξύ (ή βιταμίνη Β9): Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για τον οργανισμό;
Μπανάνες, μήλα, κ.ά.: Δες ποιες είναι οι καλύτερες ώρες να καταναλώσεις 5 βασικές τροφές