Απλό αλλά παράξενο: Το πρωινό της Marilyn Monroe είχε μόνο 2 πρωτεϊνικά υλικά – που μάλλον δε θα συνδύαζες

Το αμφιλεγόμενο πρωινό που, παρότι φουλ πρωτεϊνικό, πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει "αηδιαστικό".

Αν περιμένεις ότι το πρωινό μιας από τις μεγαλύτερες σταρ του Χόλιγουντ θα χαρακτηριζόταν από ποικιλία και πολυτέλεια, μάλλον θα εκπλαγείς. Η Marilyn Monroe είχε μια διατροφική συνήθεια που σήμερα μοιάζει αρκετά περίεργη και ασυνήθιστη. Ενώ πολλοί θα περίμεναν κάτι πιο εκλεπτυσμένο, το πρωινό της περιοριζόταν σε μόνο δύο υλικά. Και μάλιστα, δεν ήταν ούτε γλυκό, ούτε φρουτένιο!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το μοναδικό γεύμα που έτρωγε έξω για να διατηρεί τη σιλουέτα της

Το περίεργο πρωινό της Monroe

Σύμφωνα με μια συνέντευξή της στο περιοδικό Pageant το 1952, η Monroe είχε παραδεχτεί ότι το πρωινό της δεν ήταν και το πιο ελκυστικό για τους περισσότερους. Στην πραγματικότητα, πολλοί το θεωρούσαν αηδιαστικό. Πώς το προετοίμαζε; Ζέσταινε πρώτα ένα φλιτζάνι γάλα και στη συνέχεια έσπαγε δύο ωμά αυγά μέσα στο γάλα, τα χτυπούσε με ένα πιρούνι και τα έπινε όσο ντυνόταν.

Αυτό το πρωινό, αν και ακούγεται περίεργο, ήταν γεμάτο πρωτεΐνη, κάτι που προτιμούσε η Monroe για να έχει ενέργεια στη διάρκεια της ημέρας της. Αν σκεφτείς τη ζωή της, γεμάτη από συνεχείς μετακινήσεις και απαιτητικά γυρίσματα, ήταν ο ιδανικός τρόπος να ξεκινά τη μέρα της χωρίς να χάνει χρόνο.

Η πολυβιταμίνη της Monroe

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το "περίεργο" πρωινό της, η Monroe έπαιρνε επίσης και μια πολυβιταμίνη, κάτι που, σύμφωνα με τη δική της εξήγηση, τη βοηθούσε να παραμείνει υγιής και γεμάτη ενέργεια. Όπως είχε πει, η πολυβιταμίνη ήταν μέρος της ρουτίνας της για να εξασφαλίσει ότι καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες της και να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του απαιτητικού της προγράμματος. Η ίδια είχε πει ότι η συνήθεια αυτή ήταν ιδανική για μια "εργαζόμενη κοπέλα" που δεν είχε χρόνο να ξοδέψει για περίπλοκες προετοιμασίες.

Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Images
Michael Ochs Archives/Getty Images/Ideal Images

Οι κίνδυνοι και η προειδοποίηση των ειδικών

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατανάλωση ωμών αυγών κρύβει κάποιους κινδύνους, όπως η μετάδοση σαλμονέλας. Σήμερα, οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση παστεριωμένων αυγών, καθώς έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος τροφικών δηλητηριάσεων. Η Monroe, φυσικά, δεν είχε αυτή την προειδοποίηση στο μυαλό της την εποχή που ακολουθούσε αυτή τη συνήθεια, αλλά σήμερα είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αν θέλουμε να δοκιμάσουμε παρόμοια συνταγή.

Αν και περίεργο, με αποτελέσματα

Το πρωινό της Marilyn Monroe μπορεί να μας φαίνεται παράξενο σήμερα, αλλά για εκείνη, αποτελούσε έναν πρακτικό και γρήγορο τρόπο να ξεκινήσει τη μέρα της γεμάτη ενέργεια. Η ίδια είχε άλλωστε αναφέρει ότι η διατροφή της ήταν κυρίως βασισμένη σε πρωτεϊνικά τρόφιμα, κάτι που τη βοήθησε να διατηρήσει τη φυσική της κατάσταση παρά τον πολυάσχολο τρόπο ζωής της.

Μια διατροφή γεμάτη πρωτεΐνη

Η ίδια διατροφική φιλοσοφία της Monroe συνεχιζόταν και το βράδυ, όταν έτρωγε ωμά καρότα με κρέας, όπως αρνί, μοσχάρι ή συκώτι. Παρά την απλότητα και τη λιτότητα της διατροφής της, το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο: ενέργεια, διατήρηση της φυσικής κατάστασης και αντοχή στους απαιτητικούς ρυθμούς του Χόλιγουντ.

Το "ελεύθερο γεύμα" της πριγκίπισσας Νταϊάνα: Τι ζητούσε κάθε εβδομάδα από τον βασιλικό σεφ;