Γαρίδες με μέλι και λάιμ σε μια light εκδοχή
Προετοιμασία: 10 λεπτά- Μερίδες 3
Υλικά
500 γρ. μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
1/4 φλ. μέλι
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2κγ κανέλα, 1κγ γλυκάνησο , 1κγ μάυρο πιπέρι
4 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
Υλικά:
Ανακατεύετε το μέλι με το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το μαϊντανό και το μείγμα των 5 spice.
Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες και τις βουτάτε στην σάλτσα.
Τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκρίλ, στους 220β για 6-7 λεπτά.
Σερβίρετε με φέτες λάιμ.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 176 θερμίδες, 13,6 γραμμ. πρωτεΐνες, 7,5 γραμμ. λιπαρά (1,1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 15 γραμμ. υδατάνθρακες, 0,2 γραμμ. φυτικές ίνες, 125,1 mg χοληστερόλη