Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι της δίαιτας

Έτσι θα φτιάξεις το πιο νόστιμο και light γλυκόξινο κοτόπουλο.

Γλυκόξινο κοτόπουλο στην Light εκδοχή του με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 250γρ κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κύβους
  • 3 κουτ κορν φλάουρ
  • 2 κουτ σούπας ξίδι
  • 1 κουτ σούπας soya sauce
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσινα πιπεριά
  • 2 καρότα
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε κύβους.

Αχνίζετε αρχικά το ξερό κρεμμύδι με το σησαμέλαιο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το  κοτόπουλο και αφού αχνιστεί για 2-3 λεπτά, προσθέτετε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και το κορν φλάουρ ανακατεύοντας πολλά καλά.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αν χρειαστεί λίγο νερό επιπλέον. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν καλά τα υλικά και να αρχίσει να ‘δένει’ η σάλτσα. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή νουντλς.

Από την Αναστασία Κόκκαλη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος