Κοτόπουλο στη γάστρα με μπύρα: πεντανόστιμο!

Μια συνταγή φτιαγμένη στη γάστρα με κοτόπουλο και μπύρα, ναι όπως το διαβάζεις, μπύρα!

Κοτόπουλο στη γάστρα με μπύρα

υλικά (για 4 μερίδες)

  • 700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε στο φιλέτο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τοποθετούμε στη γάστρα. Περιχύνουμε με την μπύρα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες για να γίνει νόστιμο και ζουμερό (αν βιάζεστε αυξήστε τη θερμοκρασία και γυρνάτε κάθε 10 λεπτά για να μην ξεραθεί)

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 169 θερμίδες, 3 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 0,5 γρ. κορεσμένα), 5 γρ. υδατάνθρακες, 22 γρ. πρωτεΐνες, 0 γρ. φυτικές ίνες