Μοσχάρι με μπρόκολο, σε μια συνταγή με άρωμα Ασίας

Μοσχάρι με μπρόκολο. Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Ασίας και σφραγίδα διατροφολόγου.

Μοσχάρι με μπρόκολο, σε μια συνταγή με άρωμα Ασίας

Μερίδες: 4

Υλικά:

450 γραμ μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς το κόκκαλο κομμένη σε λωρίδες.

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού

2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σόγια σος

¼ της κουταλιάς σκόρδο σε σκόνη

¼ της κούπας τζίντζερ

4 κούπες μπρόκολο

4 κούπες ρύζι μαγειρεμένο καστανό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνεις ένα τηγάνι αντικολλητικό για ένα λεπτό.

Προσθέτεις το μοσχάρι, τα κρεμμύδια, το σκόρδ και ανακατεύεις. Αφαιρείς το κρέας και προσθέτεις στο τηγάνι το μισό ζωμό και το μπόκολο. Μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.

Ανακατεύεις το μπρόκολο με την ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, τζίντζερ, τη σόγια και προσθέτεις τον υπόλοιπο ζωμό.

Ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστη η σος.

Προσθέτεις το μοσχάρι, ομογενοποιείς και σερβίρεις με το ρύζι.