Ομελέτα με τυρί & πολύχρωμα λαχανικά

Φτιάξε νόστιμη και light ομελέτα με τυρί και πολύχρωμα λαχανικά που ταιριάζει στη δίαιτα.

Ομελέτα με τυρί και πολύχρωμα λαχανικά

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά

3 κ.γ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. σπανάκι μπέιμπι

1 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 ολόκληρα αβγά συν 6 ασπράδια

3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

> Βάλε τη σχάρα του φούρνου 20 εκ. στη μεσαία θέση και προθέρμανε το φούρνο στους 190οC.

> Ζέστανε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σπανάκι, τις ντομάτες σε κύβους και το σκόρδο και σοτάρισέ τα για 4 λεπτά.

> Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αβγά και τα ασπράδια. Ρίξε ανακατεύοντας το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί. Πασπάλισε με αλατοπίπερο.

> Ζέστανε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος. Πρόσθεσε το μείγμα με τα αβγά, χαμήλωσε τη φωτιά και κούνα το σκεύος για να πάνε παντού τα υλικά. Βάλε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά. Γύρνα το φούρνο στο γκριλ και βάλε το σκεύος πάνω στη σχάρα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλε την ομελέτα από το φούρνο, κόψ’ τη σε 4 κομμάτια και σερβίρισε με φέτες ντομάτας και πιπέρι.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1/4 ομελέτα): 171 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά, 4 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 7 γραμμ. υδατάνθρακες, 16 γραμμ. πρωτεΐνες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 197 mg ασβέστιο, 1 mg σίδηρος, 264 mg νάτριο