Ριγανάτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Φτιάξε το κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και ρίγανη και πολύχρωμες πιπεριές μέσα σε μερικά λεπτά!

Ριγανάτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά για 3 μερίδες ριγανάτο κοτόπουλο

  • 680 γραμμάρια κοτόπουλο φιλέτο χωρίς πέτσα
  • ¼ της κουταλιάς αλάτι
  • ¼ της κουταλιάς πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • ¼ της κούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ της κούπας ψιλοκομένο μαϊντανό
  • ¼ της κούπας οίνος ξηρός λευκός
  • 1 κουταλιά φρέσκα ρίγανη
  • ¾ της κούπας ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
Εκτέλεση για ριγανάτο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές

Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και σοτάρεις σε τηγάνι. Ψήνεις για 1 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς το και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Πασπαλίζεις με το σκόρδο, λεμόνι, κρεμμύδι, τη μισή τομάτα, ρίγανη και μαϊντανό.

Προσθέτεις το ζωμό και το κρασί, σκεπάζεις το τηγάνι και μαγειρεύεις για 15 λεπτά.

Προσθέτεις την υπόλοιπη τομάτα και τις πιπιεριές και αφήνεις για 7-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

260 θερμίδες, 2,8 γραμμ. λιπαρά(κορεσμένα 0,8 γραμμάρια), 14,6 γραμμ.υδατάνθρακες,41,6 γραμμ. Πρωτεΐνη,4,1 γραμμ.φυτικές ίνες,σάκχαρα 5,2 γραμμάρια, χοληστερόλη 99,5 mg