Είναι λάθος να τρως μπάρα αντί για γεύμα;

Η διατροφολόγος Ρένα Γάλλου απαντά σε ένα θέμα που απασχολεί όσους έχουν γεμάτη καθημερινότητα, η οποία δεν επιτρέπει να τρώνε στο τραπέζι και με ηρεμία τα γεύματά τους.

Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ για να εκπληρώσεις όλες τις υποχρεώσεις, προσωπικές και επαγγελματικές. Και από την άλλη, γνωρίζεις ότι η σωστή θρέψη του οργανισμού σου είναι παραπάνω από απαραίτητη για να μπορείς να αντεπεξέρχεσαι σωματικά και διανοητικά σε όλα αυτά. Πώς λύνεται αυτός ο… γρίφος; 

Ο... πολυμορφικός ρόλος των σνακ στη διατροφή μας
  

Τα σνακ, με την έννοια των μικρών ενδιάμεσων γευμάτων, είναι σημαντικά και το ξέρεις: Σε βοηθούν να έχεις σταθερά υψηλή ενέργεια όλη τη μέρα, να δουλεύει καλύτερα ο μεταβολισμός σου και να συμπληρώνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου. Σε κάποιες περιπτώσεις τα σνακ είναι ακόμα πιο "πολύτιμα", αφού, κάνοντας η σωστή επιλογή, μπορείς να αντικαταστήσεις με αυτά ακόμα και ένα γεύμα μέσα στη μέρα σου. Επιπλέον, υπάρχουν μπάρες, ένα από τα πιο εύκολα και "φιλικά" σνακ, με ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση που μπορεί να υποκαταστήσει το γεύμα. 

Αλήθεια Ή μύθος;

"Είναι λάθος να τρώμε μπάρα αντί για γεύμα"

Στη διατροφή, όπως και στη ζωή μας, λίγα πράγματα μπορούμε να πούμε με απόλυτο τρόπο ότι είναι σωστά ή λάθος. Στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε να θέσουμε κάποιες προϋποθέσεις που θα μας εξασφαλίζουν ότι η επιλογή μιας μπάρας ως υποκατάστατο γεύματος είναι καλή ιδέα: 
    

• Επιλέγουμε μια μπάρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, λιπαρά και θερμίδες. Το θέμα δεν είναι μόνο να μας δώσει ενέργεια, αλλά και να μας προσφέρει σωστή θρέψη.
    

• Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Μας χορταίνει, ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού και συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών.
    

• Εάν η μπάρα πρόκειται να αντικαταστήσει ένα γεύμα μέσα στη μέρα, τη συνοδεύουμε με ένα φρούτο για να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την πρόσληψη σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.
 

Tip: Δεν προλαβαίνεις να φας; Τότε μία μπάρα πρωτεΐνης, ειδικά σχεδιασμένη για να μπορεί να υποκαταστήσει με υγιεινό τρόπο ένα γεύμα, θα πρέπει να υπάρχει πάντα στην τσάντα σου, αφού ένα σνακ πρωτεΐνης είναι η ιδανική επιλογή.