Το απλό trick για να διατηρείς τα φρέσκα κεμμυδάκια έως και 10 ημέρες

Κάνε αυτό το κόλπο και δε θα σου χαλάσουν.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι από εκείνα τα υλικά που "δένουν" τέλεια με σχεδόν τα πάντα. Δίνουν άρωμα, δροσιά και μια φίνα γεύση που κάνει ακόμα και το πιο απλό πιάτο να μοιάζει προσεγμένο. Μπορείς να τα βάλεις σε σαλάτες, ομελέτες, πίτες, σάλτσες, κρέατα, ψάρια, ριζότο - πραγματικά παντού! Είναι ελαφριά, αρωματικά και έχουν αυτό το κάτι που δεν αντικαθίσταται εύκολα.

Όμως… ξέρεις πολύ καλά και την άλλη τους πλευρά: είναι ευαίσθητα. Ακόμα και να τα βάλεις στο ψυγείο, δεν σημαίνει ότι θα κρατήσουν. Μαραίνονται εύκολα, μουχλιάζουν γρήγορα ή λιώνουν στη βάση τους και τελικά καταλήγεις να τα πετάς μέσα σε λίγες μέρες.

Είναι κρίμα, γιατί πρόκειται για ένα υλικό που έχει αξία – όχι μόνο γευστικά, αλλά και διατροφικά. Γι’ αυτό, χρειάζεται να τα μεταχειρίζεσαι σωστά από τη στιγμή που θα τα φέρεις στο σπίτι και η σεφ Σόνια Μαργαρίτου (@sonia.margaritou) σου έχει τη λύση.

Πώς θα τα διατηρήσεις φρέσκα έως και 10 ημέρες χωρίς να πάθουν τίποτα

Καθάρισέ τα προσεκτικά: Κόψε μόνο τις ρίζες και τα μαραμένα εξωτερικά φυλλαράκια και πλύντα καλά.

Τύλιξέ τα σε χαρτί κουζίνας: Αυτό θα απορροφήσει την υγρασία και θα τα προστατέψει από τη μούχλα.

Βάλε τα σε σακουλάκι ή αεροστεγές δοχείο: Ιδανικά με μια μικρή σχισμή για να "αναπνέουν". Μην τα παραφορτώνεις για να μην πιέζονται.

Φύλαξέ τα στο πιο δροσερό σημείο του ψυγείου (όχι στην πόρτα!). Αν έχεις συρτάρι για λαχανικά με ρύθμιση υγρασίας, ακόμα καλύτερα.

Με τη σωστή προετοιμασία, τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να μείνουν ζωντανά και τραγανά έως και 10 ημέρες.

Γιατί, ναι μεν είναι ευαίσθητα, αλλά με λίγη φροντίδα, μένουν φρέσκα όσο τα χρειάζεσαι. Κι έτσι, έχεις πάντα έτοιμο αυτό το "μαγικό" υλικό που κάνει τη μαγειρική πιο νόστιμη.

Διάβασε επίσης:

Έξυπνες ιδέες για να εντάξεις τα λαχανικά σε συνταγές υγιεινών γλυκών

Τα 6 λαχανικά για εύκολο αδυνάτισμα

Ποια λαχανικά περιέχουν πολλή ζάχαρη;