Το ζητούμενο “μαλακά μπισκότα” είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ. Μετά από πολλές προσπάθειες και δοκιμές διαφορετικών συνταγών έχω καταλήξει ότι η επιθυμητή υφή δεν είναι τόσο ζήτημα συνταγής αλλά εκτέλεσης. Είναι ο τρόπος που κάνεις τη συνταγή και χειρίζεσαι τα υλικά σου που φέρνει την επιτυχία.
7 συμβουλές για να πετύχεις μαλακά μπισκότα
- Είναι σημαντικό να ψήσεις τα cookies για λιγότερο χρόνο και να τα βγάλεις αμέσως από το φούρνο γιατί το ψήσιμο συνεχίζεται όσο είναι ζεστά.
- Χρησιμοποιώντας λίγο κορνφλάουρ στη ζύμη τους δίνεις πιο βελούδινη υφή.
- Η μαύρη ζάχαρη βοηθά για ένα πιο υγρό, πιο μαλακό μπισκότο.
- Προσθέτοντας ένα επιπλέον κρόκο πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα.
- Όταν πλάθεις τα μπισκότα φροντίζεις να είναι πιο ψηλά προκειμένου να αυξήσεις το πάχος.
- Χρησιμοποιώντας λιωμένο βούτυρο (και άρα λίγο περισσότερο αλεύρι) δημιουργείς πιο μαλακά cookies.
- Ξεκουράζεις τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον πριν το ψήσιμο για να μεγιστοποιήσεις την επιτυχία στην υφή.
Συνταγή για μαλακά μπισκότα
Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr