9 θρεπτικά συστατικά που δρουν κατά του καρκίνου και oι τροφές που τα περιέχουν

Αυτά τα φυτοθρεπτικά στοιχεία των τροφών και τις ιδιότητές τους.

Σου προσφέρουμε έναν οδηγό με τα πιο κοινά φυτοθρεπτικά συστατικά- συστατικά των φυτών, και τις τροφές που τα περιέχουν και τα οφέλης τους. Αυτές είναι οι τροφές που θεραπεύουν.

-Καροτενοειδή (β-καροτίνη, λυκοπένιο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη)

Πηγές: καρότα, ντομάτες, φυλλώδη λαχανικά, βερίκοκα, καρπούζια.

Οφέλη: Προστατεύουν την όραση, βοηθούν στην αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και του καρκίνου του προστάτη, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στήθους.

-Dιαλλυλ- δισουλφίδιο [DADS]

Πηγές: κρεμμύδι, σκόρδο, πράσo, σχοινόπρασο.

Οφέλη: Βοηθά στην καταπολέμηση της στεφανιαίας νόσου και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι τροφές που ΜΕΙΩΝΟΥΝ την απορρόφηση ασβεστίου!

-Φλαβονοειδή

Πηγές: τσάι, καφές, εσπεριδοειδή

Οφέλη: Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λαιμού και του στομάχου και αυξάνεται η άμυνα κατά της στεφανιαίας νόσου

-Ινδόλες

Πηγές: Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών

Οφέλη: Απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, διατηρούν τη μνήμη, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

-Iσοφλαβόνες

Πηγές: Σόγια (τόφου, γάλα σόγιας) Οφέλη: Άμυνα απέναντι στον καρκίνο του προστάτη, μείωση των εξάψεων

-Φαινολικά οξέα (ελλαγικό οξύ, φερουλικό οξύ)

Πηγές: μούρα, εσπεριδοειδή, μήλα, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηροί καρποί Οφέλη: Μείωση της χοληστερίνης, καταπολέμηση του καρκίνου

-Πολυφαινόλες

Πηγές: πράσινο τσάι, σταφύλι, κρασί

Οφέλη: Μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικού και κάποιων τύπων καρκίνων

-Σαπωνίνες

Πηγές: φασόλια και άλλα όσπρια Οφέλη: Μειώνουν τη χοληστερίνη

-Τερπένια (υπεραλλυλική αλκοόλη, λιμονένιο, καρνοσόλη)

Πηγές: κεράσια, εσπεριδοειδή, δεντρολίβανο

Οφέλη: Προστασία εναντίον του καρκίνου του δέρματος