Βρώμη από το βράδυ χωρίς μαγείρεμα που θυμίζει γλυκιά πίτα με μύρτιλλα

Βρώμη από το βράδυ, φτιαγμένη με γάλα, που δεν χρειάζεται μαγείρεμα που που θα λατρέψεις τη γλυκιά γεύση από τα μύρτιλλα.

Για 1 μερίδα ή ένα βαζάκι Αν δοκιμάσεις αυτή την πηχτή, κρεμώδη βρώμη θα νομίζεις ότι τρως γλυκιά πίτα για πρωινό! Διπλασίασε, τριπλασίασε ή τετραπλασίασε τη δόση για να φτιάξεις περισσότερες μερίδες. Η βρόμη θα παραμείνει φρέσκια σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 2 κ.σ. γλυκαντικό (μέλι, στέβια, σιρόπι σφενδάμνου)
  • 1/4 φλ. μύρτιλλα (και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα, αν θέλεις)

Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα βάζο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκέπασε και άφησέ το στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σέρβιρε κρύο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωινό με βρώμη- 4 λαχταριστές συνταγές

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλου είδους γάλα όπως αμυγδάλου. Αν δεν βρεις φρέσκα μύρτιλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις καταψυγμένα – κατά προτίμηση τα μικρότερα, άγρια μύρτιλλα αν μπορείς να τα βρεις.