Ψητά πορτομπέλο με τρυφερά σαλατικά

Tip | Το ροζ πιπέρι δίνει χρώμα και έχει μια απαλή αψάδα, που θυμίζει ελαφρώς μαστίχα.

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη & εστραγκόν, από 1 κ.γλ., φρέσκα και ψιλοκομμένα

1 κ.σ. κόκκους ροζ πιπεριού

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

200 γρ. φρέσκα τρυφερά σαλατικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ροζ πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
  2. Αλείψτε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και ψήστε τα στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 8′-10′.
  3. Αλατοπιπερώστε τα μανιτάρια και σερβίρετέ τα επάνω στα φρέσκα τρυφερά σαλατικά.

Tip

Το ροζ πιπέρι δίνει χρώμα και έχει μια απαλή αψάδα, που θυμίζει ελαφρώς μαστίχα.

Πηγή | tasty-guide.gr