Ταλιατέλες με μανιτάρια, προσούτο και θυμάρι

Λαχταριστή και διαφορετική συνταγή για ζυμαρικά από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο.

Μια συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο

Δοκίμασε αυτές τις πεντανόστιμες ταλιατέλες με μανιτάρια, προσούτο και θυμάρι και εντυπωσίασε τους πάντες στο επόμενο καλοκαιρινό τραπέζι που θα κάνεις.

Ταλιατέλες με μανιτάρια, προσούτο και θυμάρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 4 άτομα

Υλικά

για τις ταλιατέλες και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 400 γρ. μανιτάρια σοτέ
  • 120 γρ. κρασί λευκό
  • 800 γρ. ζωμό μανιτάρι ή ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
  • αλάτι