Vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι για φυτική πρωτεΐνη και χωρίς τηγάνισμα

Μία ελαφριά, χορτοφαγική συνταγή για vegan κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι.

Μη σε ξεγελά ο τίτλος της συνταγής, τα οφέλη αυτού του πιάτου είναι πολλά! Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη από φυτικές τροφές, ελάχιστο ελαιόλαδο, φυτικές ίνες… Όλα μαζί σε νόστιμες μπουκίτσες. Γιατί, λοιπόν, τα κεφτεδάκια να είναι «απαγορευμένα»; Ειδικά, όταν γνωρίζουμε ότι το ένα έχει μόλις 75 θερμίδες!

Vegan κεφτεδάκια με φακές

Χρόνος προετοιμασίας 10΄

Χρόνος μαγειρέματος 40΄

Γίνονται 20 κεφτεδάκια

Υλικά:

  • 2 φλιτζ. χοντρές φακές
  • 4½ φλιτζ. νερό
  • 1½ φλιτζ. πλιγούρι ψιλό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι