Με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη στα γλυκά;

Θέλεις να φτιάξεις γλυκά με στέβια; Μάθε τα μυστικά της και κυρίως με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στις συνταγές σου.

Εάν θέλεις να φτιάξεις κάποιο γλυκό χωρίς να επιβαρυνθείς με τις "κενές" θερμίδες της ζάχαρης, η στέβια είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις με πόση στέβια αντικαθιστάς τη ζάχαρη, γιατί δεν είναι το ίδιο γλυκές.

Η αναλογία είναι περίπου 1 γραμμ. στέβια προς 8-12 γραμμ. ζάχαρης. Χρησιμοποιείς, δηλαδή, 8 έως 12 φορές λιγότερη ποσότητα, ανάλογα με τη συνταγή. Προσοχή στην ποσότητα: αν χρησιμοποιήσεις πολλή, υπάρχει περίπτωση το αποτέλεσμα να πικρίζει.

Να χρησιμοποιήσω στέβια ή άλλο φυσικό γλυκαντικό;

Ποιο από τα πλέον δημοφιλή φυσικά γλυκαντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο να προτιμήσεις και τι πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτά; Κάνε κλικ στη φωτογραφία για να το μάθεις!

Για να μπορέσεις να έχεις ίδιο ή παρόμοιο αποτέλεσμα ως προς την όψη, τη δομή και την υφή των γλυκών, θα πρέπει να κάνεις αλλαγές και στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Για το λόγο αυτό, για να παρασκευάσεις ένα γλυκό με stevia, θα πρέπει να βασιστείς σε ακριβείς συνταγές, όπως οι δύο παρακάτω. Cheesecake με βύσσινο: δες τη συνταγή εδώ Creme Brulee με λίγες θερμίδες: δες τη συνταγή εδώ