Πώς έφτιαξα τον ύπνο μου, μείωσα το στρες και βελτίωσα τη διάθεσή μου

Ashwagandha my love aka ο ισχυρός σύμμαχος που χωράει στην τσάντα μιας vegan.

Η αλήθεια είναι πως το 2021 δεν ήταν απλώς μια απαιτητική χρονιά αλλά η πιο απαιτητική της ζωής μου. Οι αντοχές μου "χτύπησαν κόκκινο", η διάθεσή μου δοκιμάστηκε, και λόγω της Covid-19 συνθήκης, ο φόβος για την υγεία μου και φυσικά για την υγεία των δικών μου ανθρώπων αλλά και του συνόλου, ήταν πιο έντονος από ποτέ. Ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που το Μάιο ήταν η πιο κομβική στιγμή του έτους για εμένα. Και κάπου εκεί, τη μέρα των γενεθλίων μου, αποφάσισα να κάνω ένα restart, κάνοντας πρόσθεση σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνήθειες και αφαίρεση σε οτιδήποτε τοξικό. Εξάλλου, δεν γίνεται να γράφω για θέματα υγείας και να κάνω αυτο-σαμποντάζ. 

Τι έκανα λοιπόν;  

Με απλά λόγια έφτιαξα την ποιότητα της ζωής μου. Ένα μωσαϊκό με κομμάτια που συνθέτουν όλα όσο ξέρω για το ευ ζην. Πρόσθεσα την άσκηση σε συστηματική βάση, άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα, έβαλα στην τελετουργία τη yoga και φυσικά έφτιαξα τη διατροφή μου aka το Α και το Ω στη ζωή μας. Και επειδή στις λεπτομέρειες είναι το "κλειδί" για να ξεκλειδωθεί η ποιότητα, ενίσχυσα την -εδώ και μια πενταετία vegan- διατροφή μου όχι με συνοπτικές αλλά με συμπληρωματικές διαδικασίες. 

Το επόμενο level

Το να βρω το συμπλήρωμα που θα είναι το κατάλληλο για εμένα δεν ήταν μέσο αλλά σκοπός. Το να είναι από αξιόπιστη εταιρία ήταν αδιαπραγμάτευτο όπως και το να κάνω τη δική μου έρευνα από άτομα τα οποία το έχουν δοκιμάσει. Στη σειρά Bioss Organics των BIO TONICS βρήκα από που ήθελα όχι μόνο ως προς τα οφέλη των δικών μου αναγκών αλλά και ως προς τα χαρακτηριστικά του καθώς το να είναι βιολογικό και vegan ήταν επίσης αδιαπραγμάτευτa. Και αυτό διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι αποκλειστικά  χορτοφάγοι λόγω των αυστηρών διατροφικών περιορισμών μας δεν λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας όλα αυτά που θέλουμε, με αποτέλεσμα να διατρέχουμε αυξημένο κίνδυνο διατροφικής έλλειψης. Επιπροσθέτως, πολλά από τα κοινά συμπληρώματα περιέχουν βαρέα μέταλλα, σόγια, GMO, αλάτι, ζωικά προϊόντα, ζάχαρη, μαγιά, τεχνητά χρώματα, γαλακτοκομικά, στάρι, γλουτένη, λακτόζη κ.α. και κάτι τέτοιο εγώ δεν το ήθελα. 

Ashwagandha my love

 

 

 

Ο ισχυρότερος μου σύμμαχος εδώ και 7 μήνες, που χωράει στην τσάντα μου και με συντροφεύει στο ταξίδι της καλύτερης εκδοχής του εαυτού μου, ονομάζεται Ashwagandha (Ασβαγκάντα). Προέρχεται από τις λέξεις Rasa που σημαίνει "ουσία" και Ayana σημαίνει "μονοπάτι"

Το Ashwagandha χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Αγιουρβέδα για να καταπραΰνει τον πόνο και τη φλεγμονή, να βοηθήσει στην αϋπνία, να μειώσει το στρες, να βελτιώσει τη διάθεση και να βοηθήσει επίσης σε καταθλιπτικές διαταραχές.

Αυτό το φυσικό προϊόν διατροφής με βιολογικό εκχύλισμα Ashwagandha ή αλλιώς αυτό το προσαρμογόνο βότανο που βοηθάει τον οργανισμό να προσαρμοστεί σε κάθε δύσκολη συνθήκη που βιώνει, έχει γυάλινη συσκευασία με 60 vegan κάψουλες. Σε αυτό το θαυματουργό μπουκαλάκι χωράει όλη η ποιότητα, η αξιοπιστία, η καινοτομία, η ασφάλεια, η προσιτή τιμή μα πάνω από όλα εξατομίκευση.  

Θα μπορούσα να πω διάφορα για να "χρυσώσω το χάπι" λανθασμένων επιλογών που έκανα κατά το παρελθόν όμως ο στόχος μου είναι να μιλάω για όλα εκείνα που μου κάνουν καλό και λειτουργούν συνεργιστικά στον οργανισμό μου. θα ήθελα πραγματικά να σταθώ στο γεγονός πως οι αλλαγές που τόσο φοβόμαστε μπορεί πολλές φορές να φαντάζουν μεγάλες αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές έχουν το μέγεθος μιας κάψουλας. Μιας κάψουλας με τεράστια, όμως, σε διαστάσεις οφέλη.

Όλες οι παραπάνω ιδιότητες αφορούν ενδείξεις βιβλιογραφίας και όχι ισχυρισμούς του προϊόντος Ashwagandha. 
 
H σειρά Bioss Organics των BIO TONICS είναι η μοναδική Ελληνική μάρκα βιολογικών συμπληρωμάτων και μία με τις μεγαλύτερες γκάμες παγκοσμίως. Ανακάλυψε τα προϊόντα σε επιλεγμένα Φαρμακεία αλλά και μέσω του www.bettervita.gr.