Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας επέστρεψε ύστερα από δύο χρόνια

Για 38η φορά, το μεγαλύτερο μαζικό αθλητικό γεγονός είναι κοντά μας αυτό το Σαββατοκύριακο - Φωτογραφίες από τον πρώτο αγώνα.

Με το σύνθημα #iAMAuthentic, που στοχεύει στην υπενθύμιση της μοναδικότητας κάθε ανθρώπου, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επέστρεψε ύστερα από δύο χρόνια - τον περσινό Νοέμβριο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της καραντίνας - και για 38η φορά. 

Με κάθε επισημότητα, το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό Τύμβο του Μαραθώνα, η τελετή έναρξης. 

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τον ιστορικό χώρο του Τύμβου και κατέληξε στην αφετηρία του Μαραθωνίου, με τα 17 ζευγάρια να διανύουν τη διαδρομή των 5χλμ. κρατώντας την Ιερή Φλόγα, η οποία άναψε στο μέρος όπου το πρωί της Κυριακής (14/11, 09:00) είναι προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα.

Σήμερα, την πρώτη μέρα του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν οι κούρσες των 10 χλμ. Οι αγώνες έκαναν την έναρξή τους στις 17:00, με τους δρομείς να τρέχουν σε blocks των 500 ατόμων, προκειμένου να τηρηθούν τα κατάλληλα μέτρα λόγω της πανδημίας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Δες παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από τον αγώνα. 

Ο Γιώργος Τάσσης αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στα 10χλμ. 

 

Πρώτη συμμετοχή και πρώτη νίκη και για την Αναστασία Μαρινάκου στα 10χλμ.
 

 

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο Κλασικός Μαραθώνιος, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον Μαραθώνα στις 9 το πρωί. Μία ώρα νωρίτερα, στις 8 π.μ., θα ξεκινήσουν οι δρομείς θα ξεκινήσουν στα 5χλμ.