Είσαι λάτρης της πεζοπορίας; Το απαραίτητο item που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου (και που συνήθως δεν υπολογίζεις)

Είσαι σίγουρη πως το backpack σου έχει μέσα όλα τα απαραίτητα;

Αν είσαι από τα άτομα εκείνα που αγαπούν τη φύση και την επαφή μαζί της, σίγουρα η άνοιξη είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για εσένα. Οι εξωτερικοί χώροι είναι ανθισμένοι και καταπράσινοι, έτοιμοι να σε υποδεχτούν με την παρέα σου για εξορμήσεις στο φυσικό τοπίο. Αναπόσπαστο μέρος αυτών και οι πεζοπορίες, είτε πιο σύντομες και εύκολες, αν δεν είσαι άκρως αθλητικός τύπος, είτε πιο απαιτητικές, εάν είσαι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα πράγμα είναι βέβαιο: προτού αποχωρήσεις από το σπίτι σου για να εξερευνήσεις το επόμενο βουνό, φαράγγι, πεδιάδα ή ποτάμι, θα πρέπει να σιγουρευτείς πως έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείς τις μέρες που θα είσαι εκεί. 

Εκτός από τον βασικό εξοπλισμό που είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας, όπως είναι τα μποτάκια, τα κατάλληλα ρούχα, μερικά σνακ ή ένα παγούρι για το νερό σου, υπάρχει και ένα ακόμα απαραίτητο item που ίσως, πολλές φορές, να ξεχνάς - ενώ σίγουρα δε θα έπρεπε. Αυτός είναι ο φαρμακευτικός εξοπλισμός, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι έκτακτο όπως είναι ένας ξαφνικός τραυματισμός. 

Μπορεί η φύση να μας χαρίζει υπέροχες εικόνες που κάνουν το μυαλό μας να ταξιδεύει και να απαλλάσσεται από καθημερινό στρες, όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο ιδανικά. Υπάρχουν και οι φορές που μας δείχνει το "σκληρό" της πρόσωπο. Πολύ συχνά, κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας, ένα μεγάλο κόψιμο ή ένας τραυματισμός είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο. 

Περνώντας από ένα πιο στενό και πυκνό από δέντρα μονοπάτι, είναι πολύ πιθανό να τραυματιστείς από κλαδιά που μπαίνουν στο δρόμο σου, ή ακόμα και να σκίσεις το δέρμα σου, με εκδορές και γρατζουνιές αν παραπατήσεις σε τραχύ ή πετρώδες έδαφος. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, γι΄αυτό και μέσα στο εφοδιασμένο κιτ πρώτων βοηθειών σου θα πρέπει να υπάρχουν τα XXL επιθέματα της Hansaplast, που θα σου επιτρέψουν να καλύψεις ένα μικρό ή μεγάλο τραύμα, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή ασπίδα προστασίας της πληγής από τα βακτήρια και τις ακαθαρσίες. 

Τα συγκεκριμένα επιθέματα αποτρέπουν τις μολύνσεις στην πληγή και είναι άκρως φιλικά για την επιδερμίδα. Ανάλογα με τη δραστηριότητά σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο Aqua Protect και στο Sensitive. 

  • Τα επιθέματα Hansaplast Sensitive XL / XXL ενδείκνυνται για πιο μεγάλες πληγές, είναι εύκολα στη χρήση και αφαιρούνται ανώδυνα, χωρίς να κολλούν στην πληγή. Η εξαιρετικά απορροφητική γάζα έχει μεγάλο μέγεθος για να καλύπτει τις μεγαλύτερες πληγές χωρίς να τις ακουμπάει ο φορέας που κολλάει στο περιβάλλον δέρμα, προστατεύοντας αποτελεσματικά από τις μολύνσεις και τα βακτήρια. Παράλληλα, το αεροδιαπερατό υλικό τους αφήνει την πληγή να αναπνέει ενώ η ισχυρή κολλητική ικανότητα διασφαλίζει ότι το επίθεμα θα μείνει σταθερό πάνω στην πληγή.

 

  • Τα επιθέματα Hansaplast Aqua Protect XL / XXL χάρη στην αδιάβροχη μεμβράνη τους εξυπηρετούν όλες εκείνες τις δραστηριότητες που απαιτούν την άμεση επαφή με το νερό, ενώ παράλληλα είναι και κατάλληλα όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και ενδεχομένως να υπάρξει εφίδρωση στο σημείο τραυματισμού. Χάρη στην ασπίδα προστασίας, προστατεύουν κατά 99% από τα βακτήρια και τις βρωμιές στο μπάνιο ή στο ντους, καλύπτοντας κάποιο μεγάλο τραύμα. Η εξαιρετικά απορροφητική γάζα και η 100% αδιάβροχη σύνθεσή τους, ευνοούν τη μεγάλη διάρκεια στη χρήση, προστατεύοντας την πληγή χωρίς να κολλούν σε αυτή. 

Τα βήματα για να φροντίσεις αποτελεσματικά ένα τραύμα: 

  • Για ακόμα πιο αποτελεσματική επούλωση της πληγής, μπορείς να έχεις μαζί σου και να χρησιμοποιήσεις το Spray καθαρισμού που απομακρύνει τους ρύπους και τα βακτήρια και είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για την περιποίηση πληγών.
  • Μετά την χρήση του spray, αν χρειάζεται, μπορείς να σκουπίσεις απλά την πληγή με μια Aποστειρωμένη Γάζα Hansaplast.
  • Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή της Κρέμας Επούλωσης Πληγών, σε λεπτό στρώμα και με 1-2 επαναλήψεις την ημέρα. Σ’ αυτό το σημείο είναι σημαντικό να μην έρθει σε επαφή η πληγή με το στόμιο του σωληναρίου της κρέμας.
  • Το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της πληγής είναι η εφαρμογή του ιδανικού επιθέματος, που θα εξασφαλίσει προστασία από μικροοργανισμούς και την ταχύτερη επούλωση του τραύματος.

Με τα απαραίτητα εφόδια στην τσάντα σου, είσαι πανέτοιμη να ζήσεις μια μοναδική και απόλυτα ασφαλής εμπειρία στη φύση αυτή την Άνοιξη!