Η βιομιμητική τεχνολογία ανέτρεψε τα δεδομένα στην περιποίηση του δέρματος. Αλλά πώς ακριβώς λειτουργεί;

Η τεχνολογία που άλλαξε το status quo στην περιποίηση της επιδερμίδας δρα με βάση τις πραγματικές ανάγκες του δέρματος.

Η φύση πάντα αποτελούσε το πρότυπο για τον άνθρωπο. Κοιτάζαμε τις φυσικές διεργασίες για να εμπνευστούμε ιδέες αλλά και να ακολουθήσουμε επιτυχημένα μοτίβα. Αν και η έμπνευση από τις διαδικασίες της φύσης έχει εφαρμογή σε όλες τις επιστήμες, στη χημεία τα αποτελέσματά της είναι σίγουρα αξιοθαύμαστα σε σχέση με την καλλυντική περιποίηση. 

Η βιομιμητική τεχνολογία στην ομορφιά 

Η βιομιμητική τεχνολογία είναι ακριβώς αυτό: διαδικασίες και καινοτόμα προϊόντα που μιμούνται τις φυσικές διεργασίες της επιδερμίδας, με στόχο να αναδείξουν τη φυσική της ομορφιά και λάμψη, παρέχοντας ακριβώς ό,τι αυτή χρειάζεται.
Αυτού του τύπου τα δερμοκαλλυντικά βοηθούν το δέρμα να προσαρμόζεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες και καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας, ανεξάρτητα από την πυκνότητα, τον χρωματικό τόνο και την ηλικία της. Εκπληκτικό;

Αυτή ακριβώς η προηγμένη τεχνολογία - που φυσικά και δικαίως αποτελεί μεγάλη τάση σήμερα - είναι που χρειάζεται η επιδερμίδα σου.

Ναι, αλλά πώς;

Η βιομιμητική τεχνολογία αξιοποιεί ενεργά συστατικά, ειδικά επιλεγμένα για τη βιο-συμβατότητά τους, και τα οποία διεισδύουν στα δερματικά κύτταρα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης. Αυτά μιμούνται τους φυσικούς μηχανισμούς του οργανισμού για να αναπαράγουν τα υγιή στοιχεία ενός ισορροπημένου δέρματος. 

Για παράδειγμα, αν η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη βαθιάς ενυδάτωσης, και έλλειψη πρωτεϊνών που την κρατούν ελαστική, τα προϊόντα βιομιμητικής τεχνολογίας θα καλύψουν ακριβώς αυτή την έλλειψη. Αναπληρώνοντας υαλουρονικό οξύ και πρωτεΐνες στην επιδερμίδα που αποτελούν βασικά δομικά συστατικά του δέρματος, καθώς και στοιχεία που διατηρούν την ελαστικότητα και τη νεανική όψη.

Αν η επιδερμίδα έχει ανάγκη από θρέψη, ενεργά στοιχεία από βότανα για παράδειγμα θα αποκαταστήσουν τις λειτουργίες της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, έτσι ώστε η επιδερμίδα να τρέφεται σωστά και να προστατεύεται αποτελεσματικά από εξωτερικούς παράγοντες.

Και φυσικά, ένας βασικός ρόλος αυτού του τύπου των δερμοκαλλυντικών είναι η ανανέωση των κυττάρων, με δερμο-συστατικά υψηλής ποιότητας, που προστατεύουν το δέρμα από τη γήρανση και την εμφάνιση κηλίδων και δυσχρωμιών.

Το γαλλικό brand που έγινε συνώνυμο της βιομιμητικής τεχνολογίας στην περιποίηση

Φυσικά, ως beauty editor, δε χρειαζόταν να αναζητήσω πολύ το skincare brand που βασίζεται στη βιομιμητική τεχνολογία. Γνώριζα ήδη και χρησιμοποιούσα τα προϊόντα της εταιρίας που χρησιμοποιούν οι Γαλλίδες, SOSKIN. 

Η SOSKIN, το γνωστό γαλλικό brand, ιδρύθηκε το 1992 και μέχρι και σήμερα παρέχει προϊόντα δερμοκαλλυντικής περιποίησης προσώπου που εστιάζουν στην ανάδειξη της ομορφιάς κάθε τύπου επιδερμίδας.

Οι κορυφαίοι επιστήμονες (δερματολόγοι, φαρμακοποιοί, αισθητικοί ιατροί) που αποτελούν την ομάδα της αναπτύσσουν τα προϊόντα της σύμφωνα με τις εξής αξίες:

-Να δρουν άμεσα στην αιτία των προβλημάτων του δέρματος, αντί να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες.

-Να επιλέγουν και να χρησιμοποιούν τα συστατικά στοιχεία αυστηρά στην σωστή τους δόση, ώστε να πετυχαίνουν τα σωστά αποτελέσματα, χωρίς όμως να προκαλούν κορεσμό και να επιβαρύνουν την επιδερμίδα.

-Να βασίζουν τα αποτελέσματά της σε δερματολογικούς ελέγχους και κλινικές μελέτες.

Οι σειρές περιποίησης της SOSKIN:

Κάθε σειρά περιποίησης έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας ή δερματικό πρόβλημα, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών, και όχι απλά στην πρόσκαιρη διόρθωση του οπτικού αποτελέσματος.

Ειδικότερα, οι φόρμουλες των προϊόντων:

-Μιμούνται και αντιγράφουν τη φυσική λειτουργία του δέρματος, επιτυγχάνοντας ήπια δράση των δραστικών συστατικών.

-Υποκαθιστούν τα μόρια που συνθέτουν το δέρμα.

-Τονώνουν και διεγείρουν τις λειτουργίες της θρέψης και της άμυνας του δέρματος.

-Αντιμετωπίζουν τις αιτίες προβλημάτων και προλαμβάνουν την επανεμφάνισή τους κι έτσι βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την φυσική του ισορροπία.

Κάθε σειρά περιποίησης διαθέτει το δικό της χρωματικό κώδικα και περιλαμβάνει προϊόντα καθαρισμού, κρέμες ημέρας, προϊόντα περιποίησης νύχτας, προϊόντα για τη φροντίδα των ματιών, ορούς, καθώς και ειδικά προϊόντα εξειδικευμένης δράσης.

Κάθε μία από τις πέντε σειρές φροντίζει για την ενυδάτωση/επανόρθωση της επιδερμίδας, την αντιγήρανση, τον πλήρη καθαρισμό της ιδίως σε δέρματα με τάση για ακμή, τη λεύκανση και την αντηλιακή προστασία.

Τα δικά μου must

Έχοντας δοκιμάσει κι εγώ η ίδια κάποια από τα προϊόντα των σειρών για Ενυδάτωση-Επανόρθωση / Restorative (R+) και για Αντιγήρανση / Age Performance (A+) έχω να δηλώσω κατενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα που παρατήρησα στην επιδερμίδα μου αλλά και να σου εγγυηθώ για την αποτελεσματικότητα των συστατικών που περιέχουν.

Για ενυδάτωση και επανόρθωση του δέρματός μου δοκίμασα 3 μοναδικά προϊόντα της αντίστοιχης σειράς: το Hydrawear Serum, την Hydrawear Gel Cream και την Cicaplex. 

Αναφορικά με το Hydrawear Serum, πρόκειται για έναν ορό ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ 2 μοριακών βαρών που στοχεύει τα διάφορα επιδερμικά στρώματα για την καταπολέμηση της ξηρότητας του δέρματος και του επακόλουθου ερεθισμού. Θα δεις άμεσα ενυδάτωση όταν τον απλώνεις στο δέρμα ενώ παρατήρησα ότι απομακρύνθηκαν άμεσα και οι γραμμές αφυδάτωσης που είχαν δημιουργηθεί. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αντίστοιχη ενυδατική κρέμα Hydrawear Gel Cream, το δέρμα μου ήταν προστατευμένο και υποχώρησε η κατά τόπους ερυθρότητα.

Όσο για την κορυφαία κρέμα για μένα; Η Cicaplex είναι μια κρέμα ανάπλασης της ταλαιπωρημένης επιδερμίδας από ερεθισμούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες και ήπιες δερματολογικές θεραπείες. Έχει μη-λιπαρή, αόρατη υφή που μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού και βελτιώνει τη λειτουργία του δερματικού φραγμού, ενώ ελαττώνει το χρόνο ανάρρωσης μετά από δερματολογικές πράξεις. 

Εξαιρετική και η σειρά Αντιγήρανσης, με το Eye Care Serum, την Densifying Cream και την κρέμα νύκτας Glyco-C Pigment Wrinkle Corrective Care.

Με το Eye Care Serum, τον αντιγηραντικό ορό ματιών, παρατήρησα ότι μειώθηκαν αισθητά όλα τα σημάδια κούρασης γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών όπως οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες και οι σακούλες, ενώ το βλέμμα μου έγινε ορατά πιο νεανικό και αναζωογονημένο. Επιπλέον, η λεπτόρρευστη υφή του απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, χαρίζοντας ένα αίσθημα φρεσκάδας και άνεσης.

Η κρέμα σύσφιξης Densifying Cream έχει ανορθωτική δράση και παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την αναδόμηση του δέρματος και το γέμισμα των βαθιών ρυτίδων. Χαρίζει ανόρθωση, τόνωση και όγκο στο δέρμα, ενώ αφήνει το περίγραμμα του προσώπου ορατά επανασχεδιασμένο και μια πιο λαμπερή και σφριγηλή όψη.

Όσο για την Glyco-C Pigment Wrinkle Corrective Care, πρόκειται για κρέμα νύκτας που κάνει ήπια δερμοαπόξεση, ενώ απαλύνει τις βαθιές ρυτίδες και ατέλειες της επιδερμίδας (όπως για παράδειγμα τις πρόωρες κηλίδες γήρανσης, τον ανομοιόμορφο τόνο και υφή).

Αναρωτιέσαι πού θα βρεις όλα τα προϊόντα SOSKIN; Αναζήτησέ τα στα φαρμακεία (τόσο στα φυσικά όσο και στα ηλεκτρονικά). Περισσότερες πληροφορίες: www.soskin.grFacebookInstagram