Τι μπορεί να συμβεί αν φοράμε συνέχεια jeans

Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε τα στενά τζιν και με baggy;

Τα στενά τζιν έχουν πάντα θέση στη ντουλάπα και την καρδιά μας και εξακολουθούν να είναι trend το 2022. Μάλιστα, αποτελούν και δείκτη βάρους καθώς πάντα γνωρίζουμε από το αν κουμπώνει τα κιλά μας. Αυτό το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, που κάποιες φορές δημιουργεί θλίψη σχετικά με το αν πήραμε κιλά, στην πραγματικότητα μπορεί να μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα νομίζουμε.

Αν και αγαπάμε τα στενά τζιν μας, σκεφτόμαστε να τα αντικαταστήσουμε με κάτι πιο άνετο όπως baggy jeans, και αυτό διότι το να το φοράμε τακτικά μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας με πολλούς τρόπους. Ας δούμε όμως αναλυτικά: 

1. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στα πόδια

Όσο μοντέρνο κι αν είναι τα στενά τζιν μας, είναι καλύτερα να τα αντικαταστήσουμε με πιο φαρδιά παντελόνια. Το να περνάμε πολύ χρόνο φορώντας στενά τζιν, είτε περπατάμε είτε καθόμαστε, μπορεί να βλάψει τους μύες και τα νεύρα στα πόδια μας. Ο συνδυασμός στενών τζιν και στενών ζωνών μπορεί επίσης να προκαλέσει μούδιασμα, πόνο και μυρμήγκιασμα στο μπροστινό μέρος των μηρών, μια κατάσταση γνωστή και ως σύνδρομο Skinny Pant.

2. Μπορεί να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος

Το αγαπημένο μας τζιν μπορεί να μας βγάζει ασπροπρόσωπες ωστόσο δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Ειδικότερα, το να φοράμε ρούχα που είναι πολύ περιοριστικά και στενά γύρω από τη μέση μπορεί να μειώσει την κυκλοφορία του αίματός μας και να δυσκολέψει τις φλέβες μας να στείλουν αίμα προς την καρδιά και τα άλλα όργανα.

3. Μπορεί να επιδεινώσει την καούρα

Πιθανότατα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ότι το τζιν μπορεί να αφήσει βαθιές και ευαίσθητες ραβδώσεις γύρω από τη μέση όταν το φοράμε για αρκετή ώρα. Τα στενά ρούχα που πιέζουν την κοιλιά μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν παλινδρόμηση οξέος, ένα από τα πιο κοινά εντερικά προβλήματα από το οποίο υποφέρουν πολλοί άνθρωποι. Και ακόμα κι αν είμαστε απόλυτα υγιείς και δεν είμαστε εξοικειωμένες με την επώδυνη καούρα, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσουμε παλινδρόμηση εάν φοράμε στενά ρούχα τακτικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων.

4. Μπορεί να επηρεάσει τη στάση 

Ενώ το να φοράμε στενό τζιν μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ευθυτενείς , μακροπρόθεσμα, μπορεί να μας "λυγίσει". Τα στενά τζιν διαταράσσουν την υγιή ισορροπία μεταξύ της πλάτης και των γοφών και επειδή μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική κάμψη της πλάτης, μπορεί πραγματικά να διαταράξουν τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης.

5. Δεν είναι καλό για την αναπαραγωγική υγεία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα στενά τζιν είναι κλασικά, αλλά το να τα φοράμε σε καθημερινή βάση μπορεί πραγματικά να αυξήσει τον κίνδυνο να εμφανίσεις ορισμένες λοιμώξεις και ερεθισμούς. Ένα από αυτά είναι η αιδοιοδυνία, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από χρόνιο πόνο στην ευαίσθητη περιοχή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που φορούν στενά τζιν 4 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν αιδοιοδυνία σε σχέση με εκείνες που δεν φορούν ποτέ στενά παντελόνια.