Μπορεί ένα 6χρονο παιδί να τρέξει μαραθώνιο; Η ιστορία του μικρού Ranier που δίχασε το κοινό

Μια καταγγελία έστειλε την Πρόνοια στο σπίτι της οικογένειας Crawford και ο λόγος ήταν η συμμετοχή του 6χρονου στον μαραθώνιο.

Τα περισσότερα παιδιά κάτω από την ηλικία των 9 ξεκινούν συνήθως κάποιο άθλημα ή εισάγονται σιγά σιγά στις συνήθειες της γυμναστικής. Ωστόσο, στο Κεντάκι της Αμερικής το γεγονός πως ένα 6χρονο παιδί συμμετείχε με την οικογένειά του σε έναν φιλανθρωπικό μαραθώνιο προκάλεσε αντιδράσεις. 

Πιο αναλυτικά, η οικογένεια Crawford που είναι γνωστή στα social media ως Fight For Together και αποτελείται από 8 παιδιά και τους δύο γονείς τους, δημιουργούν περιεχόμενο, επιδεικνύοντας τη στενή σχέση που έχουν μεταξύ τους. Παράλληλα, ακολουθούν υγιεινές συνήθειες, αναρτώντας διάφορες καθημερινές στιγμές τους. Πρόσφατα, μία ανάρτηση από έναν φιλανθρωπικό μαραθώνιο στον οποίο πήραν μέρος όλα τα μέλη, ήταν η αιτία να σταλεί η Πρόνοια στο σπίτι τους.

 

Ειδικότερα, πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν στο γεγονός πως το να βάζεις ένα 6χρονο παιδί να τρέχει μαραθώνιο φτάνει στα όρια της κακοποίησης, με την καταγγελία που έγινε εναντίον τους να κάνει λόγο για εξαναγκασμό του παιδιού στον αγώνα. 

Στον διάλογο που ξεκίνησε στα social media, τον λόγο πήραν και κάποιοι αθλητές, οι οποίοι κατέκριναν το γεγονός, όπως η δύο φορές Ολυμπιονίκης, Kara Goucher. Η πρωταθλήτρια δήλωσε στο Twitter πως αυτός ο μαραθώνιος μόνο κακό θα μπορούσε να προξενήσει στον μικρό, δεδομένου του σωματικού πόνου και της κακής ψυχολογίας που κανονικά δεν θα έπρεπε να βιώσει. 

 

Ύστερα από τη δημόσια κατακραυγή και τις καταγγελίες που έγιναν, η Πρόνοια πράγματι επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας, παίρνοντας συνέντευξη από όλα τα παιδιά του σπιτιού αλλά και από τη γιαγιά της οικογένειας. Όπως βγήκε η απόφαση μετά από λίγες ημέρες, οι κατηγορίες θεωρήθηκαν αβάσιμες, πράγμα για το οποίοι οι κοινωνικοί λειτουργοί είχαν προϊδεάσει τους γονείς, αμέσως μετά την εξέταση της κατάστασης.

 

Παράλληλα, οι γονείς απευθύνθηκαν στο κοινό στο προφίλ τους στο Instagram, προκειμένου να μιλήσουν για την κατάσταση, αναφέροντας πως έχουν πολύ υλικό που μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο Ranier δεν εξαναγκάστηκε, παρά ήθελε να τρέξει, το οποίο με χαρά θα έδιναν στις Αρχές, αν χρειαζόταν.

Αν και δεν συνιστάται σαν άθλημα ο μαραθώνιος σε τόσο μικρή ηλικία, θεωρείται σχετικά ασφαλής από τη στιγμή που έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του παιδιού, όπως εξήγησαν οι γονείς. Ωστόσο, η συζήτηση στα social media ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί με αρκετούς να συνεχίζουν να ενίστανται σε αυτή την απόφαση των γονιών και άλλους να υποστηρίζουν την οικογένεια.