Η Prosleep δίνει 30% έκπτωση στις κουβέρτες βαρύτητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Ποια είναι η καινοτομία της κουβέρτας βαρύτητας Prosleep;

Η κουβέρτα βαρύτητας της Prosleep είναι μια βαριά κουβέρτα που ζυγίζει από 3 έως 14 κιλά και είναι σχεδιασμένη για να ασκεί ήπια και σταθερή πίεση σε ολόκληρο το σώμα, γνωστή ως Βαθειά Απτική Πίεση.
Η ομοιόμορφη αυτή πίεση που ασκείται στο σώμα μιμείται την αίσθηση της αγκαλιάς και έχει την ιδιότητα να:

● Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα
● Αποφορτίζει το μυαλό και το σώμα από το στρες
● Προωθεί τον βαθύ και ξεκούραστο ύπνο
● Μειώνει τις αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Για ιδανικά αποτελέσματα, το βάρος της κουβέρτας πρέπει να ζυγίζει κοντά στο 10%-12% του σωματικού βάρους του ατόμου.


 

Ποια είναι η ιστορία της κουβέρτας βαρύτητας;

Παραδοσιακά, οι κουβέρτες βαρύτητας χρησιμοποιούνται από την ιατρική κοινότητα ως αισθητηριακό εργαλείο για τη βοήθεια ατόμων με αισθητηριακές διαταραχές, καθώς μιμούνται την τεχνική της Βαθειάς Απτικής Πίεσης (Deep Touch Pressure Stimulation).

Για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή έχουν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ, οι κουβέρτες βαρύτητας συνεχίζουν να αποτελούν μια δημοφιλή και φυσική λύση, καθώς η ομοιόμορφη πίεση που ασκείται στο σώμα ερεθίζει το ιδιοδεκτικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν από την ένταση, να νιώθουν ασφάλεια και να μπορούν να κοιμούνται πιο εύκολα.


 

Ποια είναι η καινοτομία της κουβέρτας βαρύτητας Prosleep;

Η καινοτομία της κουβέρτας βαρύτητας είναι ότι μιμείται την αίσθηση της αγκαλιάς στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι το άτομο απολαμβάνει τις ευεργετικές της ιδιότητες, δηλαδή τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, τη μείωση του στρες εξαιτίας της αύξησης των επιπέδων της ωκυτοκίνης και τη γενικευμένη αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας.
Το άτομο που αντιμετωπίζει συμπτώματα αϋπνίας και έντονου στρες, κάτω από την ευεργετική πίεση της κουβέρτας βαρύτητας μπορεί να χαλαρώσει και απολαύσει βαθύτερο και ποιοτικότερο ύπνο.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε άτομα που πάσχουν από χρόνια αϋπνία, η χρήση της κουβέρτας βαρύτητας επί 4 εβδομάδες είχε τα εξής αποτελέσματα:

● Μείωση του χρόνου μέχρι να αποκοιμηθούν.
● Αυξημένη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
● Περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
● Μειωμένα συμπτώματα κόπωσης.
● Μειωμένα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.

Επιπλέον, σε άλλη έρευνα που έγινε για τις ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτα βαρύτητας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση της μειώνει την πίεση του αίματος και ρίχνει την παλμική οξυμετρία, σημάδια που υποδηλώνουν χαμηλά επίπεδα στρες.


Πιο συγκεκριμένα:

● Το 63% ανέφερε ότι είχε λιγότερο άγχος.
● Το 78% προτίμησε την κουβέρτα βαρύτητας για την ανακούφιση του άγχους ανάμεσα σε άλλες επιλογές.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η σταθερή πίεση που ασκεί η κουβέρτα βαρύτητας στο σώμα βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα σεροτονίνης, η ορμόνη της "ευτυχίας", η οποία βελτιώνει τη διάθεση και επίσης μετατρέπεται με φυσικό τρόπο σε μελατονίνη, την ορμόνη του ύπνου. Παράλληλα, η αύξηση των ορμονών αυτών συμβάλλει στη μείωση της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα του φόβου και του άγχους.
 

30% έκπτωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου η Prosleep δίνει 30% έκπτωση σε όλες τις κουβέρτες βαρύτητας μέχρι και την Κυριακή 19/3. Πρόκειται για μια καμπάνια της ελληνικής εταιρείας που έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη σημασία του ύπνου στην υγεία μας, αλλά και έναν τρόπο για να δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς να ανακαλύψουν από κοντά τις ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας.

Όπως ανέφερε και ο ιδρυτής της Prosleep, Παναγιώτης Μυτιληναίος, "επειδή γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση, πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δοκιμάσει την κουβέρτα βαρύτητας και να σιγουρευτεί ότι καλύπτει τις ανάγκες του. Για αυτό το λόγο δίνουμε σε κάθε πελάτη μας 30 ημέρες δικαίωμα επιστροφής της κουβέρτας με επιστροφή των χρημάτων του. Επιπλέον, κάνουμε τη
ζωή του ακόμα πιο εύκολη παρέχοντας δωρεάν έξοδα αποστολής σε όλη την Ελλάδα, δωρεάν έξοδα αντικαταβολής, δυνατότητα χρηματοδότησης με 0% επιτόκιο και κορυφαία εξυπηρέτηση  από μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζει και αναπνέει για να προσφέρει την πιο όμορφη εμπειρία online αγορών.”

Τέλος, η Prosleep σε συνεργασία με την Ένωση "Μαζί για το Παιδί”, για κάθε 10 κουβέρτες που πουλάει χαρίζει μια σε κέντρα και ιδρύματα ειδικών ατόμων που τις έχουν ανάγκη.

Μάθετε περισσότερα στο www.prosleep.gr

Tags