6 πράγματα που όλες οι νέες μαμάδες πρέπει να κάνουν για τον εαυτό τους

Όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μαμά κανείς δεν σε έχει προετοιμάσει για την απόλυτη χαρά, το δέος αλλά και τα άγχη που θα βιώσεις τους πρώτους μήνες. Όσο κι αν στο έχουν περιγράψει, αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι. Πώς είναι να μην κοιμάσαι καθόλου αλλά να έχεις το πιο λαμπερό χαμόγελο στο πρόσωπό σου, πώς είναι να πονάει το σώμα σου αλλά να κρατάς σφιχτά στην αγκαλιά σου το μωράκι σου, πώς είναι να είσαι εξαντλημένη από τις σκέψεις και να προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου σε κάθε νέα συμβουλή που ακούς από γιαγιάδες, μαμάδες και φίλες. Όχι, δεν χρειάζεσαι κι άλλες συμβουλές, αλλά αν δυσκολεύεσαι να βρεις τις ισορροπίες, δώσε στον εαυτό σου την άδεια να κάνει τα εξής 6 πράγματα:

Επέτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει όλα τα συναισθήματα

Θα νιώσεις απόλυτη χαρά, αλλά θα νιώσεις και λύπη, θυμό, φόβο. Θα νιώθεις και τύψεις, αλλά σκέψου ότι όλες οι μαμάδες το βιώνουν και όπως κι αν νιώθεις κάποιες στιγμές, τίποτα δεν καταστρέφει την αγάπη που έχεις για το μωρό σου.

Επέτρεψε στον εαυτό σου να αγνοεί τις συμβουλές που δεν σου ταιριάζουν

Να κοιμάσαι μαζί με το μωρό, να μην κοιμάσαι με το μωρό. Να θηλάσεις δύο χρόνια, να μην θηλάσεις μετά τον πρώτο χρόνο. Να δώσεις πιπίλα, να πάρεις μάρσιπο. Όλα βασίζονται σε μια φιλοσοφία και αν κάτσεις να τις ψάξεις όλες, θα εξαντληθείς. Κάνε ό,τι είναι καλύτερο για σένα και το μωρό σου και μην ενδιαφέρεσαι πολύ για το τι κάνουν οι άλλοι.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr