LinkedIn: Οι καλύτερες συμβουλές για να γίνει το δυνατό σου «χαρτί»

Πόσο ισχυρό είναι το δικό σου προφίλ στο LinkedIn;

Ξέρεις ότι το LinkedIn έχει γίνει ένα από τα πιο ισχυρά μέσα ανεύρεσης εργασίας; Μέσα από το προφίλ σου θα σε «ψάξουν» όχι μόνο για να σε ανακαλύψουν για μια δουλειά όπου θα ταιριάζεις 100%, αλλά και όταν καταθέσεις το βιογραφικό σου για μια θέση που έχεις βρει. Plus: Μέσα από το προφίλ σου μπορείς να στείλεις απευθείας βιογραφικό για μια θέση που σε ενδιαφέρει. Τσέκαρε τα παρακάτω tips και κάνε περιζήτητο το επαγγελματικό σου προφίλ!

Συμβουλές LinkedIn: Έξυπνα keywords

Στην ενότητα skills-δεξιότητες απόφυγε τις περιγραφές. Προτίμησε να βάλεις δυνατές λέξεις που περιγράφουν τις δεξιότητές σου και θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει ένας recruiter για να βρει ανθρώπους που ταιριάζουν σε μια θέση και θα σου προτείνει το LinkedIn θέσεις κατάλληλες για σένα.

Update

Το προφίλ σου στο LinkedIn θα πρέπει να είναι πιο ενημερωμένο και από το Instagram

σου!

Συμβουλές LinkedIn: Η φωτογραφία μετράει

Σε ένα επαγγελματικό προφίλ δε θα βάλεις φωτογραφία από τις διακοπές ούτε με το σκύλο σου. Ο κανόνας αυτός δεν είναι γραμμένος σε πέτρα, οπότε, αν ο επαγγελματικός σου τομέας είναι λίγο πιο «χαλαρός», μπορείς να παίξεις λίγο περισσότερο στην επιλογή της φωτογραφίας. Ένα στοιχείο μόνο είναι απαραίτητο: Να χαμογελάς!

Συμβουλές LinkedIn: Ψάχνεις νέα δουλειά

Αν είσαι σε άμεση αναζήτηση για νέα δουλειά, αξίζει να πληρώσεις για 1 μήνα έστω την premium εκδοχή του LinkedIn. Έτσι, όποτε στέλνεις αίτηση για μια θέση, θα βλέπεις τις δεξιότητες των συνυποψηφίων: αν έχουν Μaster ή διδακτορικό, χρόνο εμπειρίας και άλλα που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις περίπου πού βρίσκεσαι μεταξύ των ανθρώπων που ψάχνουν για παρόμοιες θέσεις.

Ποια είσαι;

Η πρώτη εικόνα που θα έχει κάποιος για εσένα, τις γνώσεις και την επαγγελματική σου εμπειρία θα είναι αυτή που θα κρίνει αν θα αφιερώσει χρόνο για να διαβάσει τις πληροφορίες στο προφίλ σου Ή όχι. Γι’ αυτό οι πρώτες επεξηγηματικές σειρές κάτω από το όνομά σου θέλουν την απόλυτη προσοχή σου.

+1 Να αρθρογραφείς

Η αρθρογραφία κάτω από το προφίλ ανεβάζει πολύ τη δύναμή του και δείχνει ότι ασχολείσαι, ψάχνεις και μαθαίνεις για τη δουλειά σου. Ακόμα κι αν δε γράφεις η ίδια, μπορείς να κάνεις repost κείμενα που θεωρείς ενδιαφέροντα.

Διάβασε επίσης: Προφίλ στο LinkedIn: 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις