Προλαβαίνω να αφαιρέσω το τατουάζ μου πριν μπει το καλοκαίρι;

Αυτή είναι η ιδανική εποχή για αφαίρεση τατουάζ με LASER.

Η απόκτηση τατουάζ για κάποιους μπορεί να θεωρείται κάτι σημαντικό, ιδιαίτερα εάν είναι νεαρής ηλικίας που συνήθως είναι παρορμητικοί ή καλλιτεχνικής φύσης. Φτάνει, όμως, η στιγμή που πολλοί βλέπουν αρνητικά το τατουάζ στο δέρμα τους, είτε γιατί δεν αντιπροσωπεύει πια τις προτιμήσεις τους είτε γιατί αφορά μέρος της ζωής τους από το παρελθόν που θέλουν να το αφήσουν πίσω.

Έτσι, αποφασίζουν να προχωρήσουν στην αφαίρεση τατουάζ με LASER. Ποια είναι η πιο ασφαλής και αποτελεσματική; Μας ενημερώνει ο Δερματολόγος Dr. Τζερμιάς, εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Τον χειμώνα, που ένα τατουάζ στο σώμα μπορεί να καλύπτεται από τα ρούχα, η αφαίρεση για πολλούς δεν είναι προτεραιότητα. Όμως, όταν μπαίνει η άνοιξη και ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, το τατουάζ αποκαλύπτεται και η αφαίρεση είναι επιτακτική ανάγκη. Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου με LASER εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αρχικά, εάν το τατουάζ είναι μονόχρωμο ή πολυχρωματικό. Το μαύρο και το σκούρο μπλε θεωρούνται "εύκολα” χρώματα για να αφαιρεθούν.

Το ίδιο περίπου ισχύει για το κόκκινο και το πράσινο. Όμως, χρώματα όπως πορτοκαλί, γαλάζιο, μωβ, κίτρινο αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας για την πλήρη αφαίρεσή τους με ένα συνηθισμένο LASER. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι η πυκνότητα της μελάνης του τατουάζ και το πόσο βαθιά βρίσκεται μέσα στο δέρμα. Όσο πιο επιφανειακό είναι ένα τατουάζ τόσο πιο εύκολη είναι η αφαίρεσή του.

Επιπλέον, ο τύπος και το χρώμα του δέρματος, τα χαρακτηριστικά της περιοχής του σώματος που βρίσκεται το τατουάζ και το μέγεθος του τατουάζ είναι πρόσθετοι παράγοντες για τον καθορισμό του σωστού τρόπου αφαίρεσης και τον χρόνο που απαιτείται για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, και το πιο σημαντικό είναι, το ποιος κάνει την αφαίρεση τατουάζ. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως η απόλυτα ασφαλής αφαίρεση τατουάζ γίνεται μόνο από έμπειρο δερματολόγο, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να διαγνώσει με λεπτομερή δερματολογικό έλεγχο την κατάσταση του δέρματος προτού προχωρήσει στη διαδικασία της αφαίρεσης.

Για παράδειγμα, να ανιχνεύσει εάν κάτω από το τατουάζ, ιδιαίτερα εάν είναι σκουρόχρωμο και πυκνό, υπάρχει κάποιος ύποπτος σπίλος (ελιά) ή μελάνωμα που είναι η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος. 

Προλαβαίνω να αφαιρέσω το τατουάζ μου πριν μπει το καλοκαίρι;

Είναι μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν πολλοί προκειμένου να απαλλαγούν από το τατουάζ τους μπροστά στην αναμονή των διακοπών και την άνεση που θέλουν να νιώσουν αποκαλύπτοντας ένα καθαρό δέρμα. Η απάντηση είναι πώς μπορούν να επιτύχουν αυτό το στόχο τους με μεγάλη ευκολία, εάν επιλέξουν την μέθοδο αφαίρεσης με PICO LASER, καθώς είναι η μόνη που μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα σε όλους τους προαναφερόμενους παράγοντες.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην πλέον εξελιγμένη LASER τεχνολογία, την τεχνολογία picosecond, η οποία πλαισιώνει το συγκεκριμένο LASER με τη μέγιστη ισχύ και τη μικρότερη διάρκεια παλμού. Αυτό εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια εφαρμογής και αποτελεσματικότητα σε όλα τα χρώματα του τατουάζ, ακόμη και τα πιο δύσκολα, σε οποιοδήποτε βάθος και αν βρίσκονται. Η δέσμη του PICO LASER ρυθμίζεται ανάλογα με το χρώμα και διεισδύει στο δέρμα μέσω φωτοακουστικών κυμάτων διασπώντας τις χρωστικές σε σκόνη, που αποβάλλεται στη συνέχεια από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο.

Επιπλέον, το PICO LASER το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να εξαλείψουμε από το δέρμα υπολείμματα χρώματος, δυσχρωμίες ή ουλές που έχουν προκληθεί στο παρελθόν από μια αποτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης τατουάζ. Στις κλινικές μας, λόγω της καινοτομίας του LASER και της τεχνικής που εφαρμόζει αποκλειστικά η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα μας, η αφαίρεση τατουάζ ολοκληρώνεται σε λίγες και σύντομες συνεδρίες. Συνεπώς, ξεκινώντας τώρα κάποιος την πρώτη συνεδρία, πολύ γρήγορα και χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό στο δέρμα του, θα μπορέσει να απαλλαγεί οριστικά από το τατουάζ του προτού έρθει το καλοκαίρι.  

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)