3 λάθη που κάνεις με το highlighter χωρίς να το γνωρίζεις

Και σου στερούν το λαμπερό, φρέσκο αποτέλεσμα που θες να πετύχεις.

To highlighter αποτελεί huge trend τα τελευταία χρόνια αφού αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά και την όμορφη επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια υποψία λάμψης σε συγκεκριμένα σημεία, με αποτέλεσμα να δείχνει σαν να πηγάζει από μέσα μας. Και δεδομένου ότι η λαμπερή, dewy επιδερμίδα θα είναι πάντα στη μόδα, γίνεται κατανοητό πόσο αγαπημένο -και απαραίτητο- προϊόν έχει γίνει όχι μόνο για καταξιωμένους makeup artists αλλά και για εμάς.

Τι ακριβώς είναι το highlighter και πού χρησιμεύει;

Να πούμε αρχικά ότι πρόκειται για ένα προϊόν λάμψης που φωτίζει και σμιλεύει συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Σε αντίθεση με το illuminator, το οποίο χαρίζει φως σε όλο το πρόσωπο, το highlighter ενισχύει αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου στα οποία εμείς θέλουμε να εστιάσουμε και να δώσουμε έμφαση.

Θα το βρεις σε υγρή μορφή ή μορφή πούδρας, αλλά και σε stick, ενώ εφαρμόζεται είτε με τα δάχτυλα είτε με το ειδικό πινέλο-βεντάλια (τα λεγόμενα Fan Brushes) αλλά και με το κοφτό πινέλο για ρουζ. Για τις περιπτώσεις που θες να το απλώσεις σε μικρότερα σημεία, καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα μικρό fluffy πινέλο για σκιά για μεγαλύτερη ακρίβεια (όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό των ματιών, στο τόξο των φρυδιών και στην καρδιά των χειλιών).

Δες επίσης: Κομψά χτενίσματα από τη δεκαετία του ᾽70 που θα είναι πάντα στη μόδα

Ποια είναι τώρα τα κυριότερα λάθη που όλες κάνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε; Καταρχάς, είναι πανεύκολο για κάποιον να τα κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, αφού ναι μεν το highlighter φαίνεται εύκολο στη χρήση, πρέπει να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις δε για να έχει τα αποτελέσματα που θες.

#1.  Δεν έχεις επιλέξει την κατάλληλη μορφή / απόχρωση για σένα

Και με αυτό εννοούμε ότι δεν είναι όλα τα δέρματα για όλες τις μορφές highlighter. Έτσι, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα καλό είναι αποφεύγεις τα κρεμώδη ή υγρά highlighters, καθώς είναι πολύ πιθανό να "λιώσουν" μετά από λίγο και να βγάλουν μια ανεπιθύμητη γυαλάδα. Προτίμησε αυτά σε μορφή πούδρας. Απεναντίας, τα ξηρά δέρματα θα επωφεληθούν από κρεμώδη highlighters που θα ενυδατώσουν την περιοχή και θα αφήσουν μια όμορφη, φυσική λάμψη. 

Όσον αφορά την απόχρωση, εδώ ισχύει (περίπου) ό, τι και για τα foundations. Καλό είναι να δοκιμάζεις τους διαφορετικούς υποτόνους που υπάρχουν πριν το αγοράσεις, καθώς πρέπει να κινηθείς ανάλογα με το χρώμα του δέρματός σου.  Πάντως άτυπα το καλοκαίρι προτιμάμε πιο bronzed και σομόν τόνους ενώ το χειμώνα πιο σαμπανί και λευκούς-ασημί.

Δες επίσης: Τα 3 πιο σημαντικά λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς gua sha tools

#2. Το παρακάνεις με την ποσότητα

Ένα λάθος που αφορά και άλλα προϊόντα μακιγιάζ, όπως τα foundations και το ρουζ. Είναι αλήθεια ότι όταν βάζουμε παραπάνω προϊόν από το ενδεδειγμένο ρισκάρουμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση κούρασης στο πρόσωπο, ενώ αυτομάτως προσθέτουμε χρόνια εκεί που δεν υπάρχουν. Το "less is more" έχει εφαρμογή κι εδώ, ιδίως αν δεν είμαστε πολύ experts στο μακιγιάζ και ακόμα πειραματιζόμαστε με τα καλλυντικά. 

Tip: Αφού το απλώσεις, κάνε πολύ καλό blending με ένα beauty blender, ώστε να αφομοιωθεί πλήρως από το δέρμα σου.

#3. Το εφαρμόζεις σε λάθος μέρη

Άλλο ένα κλασικό λάθος που όλες κάνουμε, ειδικά στην αρχή: Το εναποθέτουμε σε όλα τα μέρη που δεν χρειάζονται λάμψη. Είναι πολύ συγκεκριμένα τα σημεία που πρέπει να μπει και αυτά είναι τα ζυγωματικά, τα μάτια και η μύτη - και όχι σε όλη τους την επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, πρέπει να το απλώνεις (με φειδώ) στην κορυφή των ζυγωματικών, στη ράχη της μύτης, στο κέντρο των βλεφάρων καθώς και στο εσωτερικό των ματιών, στα τόξα των φρυδιών και χειλιών. Και όχι σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα, μπορείς να κάνεις μια επιλογή και να στοχεύσεις στο να χαρίσεις λάμψη σε συγκεκριμένα σημεία κάθε φορά.