Τα 3 πιο σημαντικά λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς gua sha tools

Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τις κρυστάλλινες πέτρες - καρδιές για ένα λείο, λαμπερό πρόσωπο.

Gua Sha tools iStock

Οι πέτρες gua sha (που έχουν συνήθως σχήμα καρδιάς) κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Κάτι η αγάπη για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας που έχει γίνει μεγάλη τάση, κάτι οι beauty πρακτικές που έρχονται από τη μακρινή Κίνα και φαίνεται να φέρνουν όντως αποτελέσματα, (αν κρίνουμε από τα πρόσωπα των γυναικών που τις υιοθετούν), καταλαβαίνουμε τον λόγο.

Πιθανόν να έχεις κιόλας παραπάνω από μια gua sha πέτρα κρυστάλλου στο μπάνιο σου. Γνωρίζεις όμως πώς να τις χρησιμοποιείς σωστά;

Τι πετυχαίνω με τη χρήση των gua sha tools;

Καταρχάς, ας ξεκινήσουμε με τα οφέλη που προσφέρουν τα gua sha tools (αλλά και τα jade rollers γενικότερα). Πρόκειται λοιπόν για πέτρες φτιαγμένες από κρύσταλλο σε σχήμα καρδιάς, που έχουν το κατάλληλο για το πρόσωπο και τον λαιμό σου μέγεθος ώστε να με τις κατάλληλες κινήσεις και τη σωστή πίεση στο δέρμα, να "χαλαρώνουν" την ένταση των μυών και να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το αποτέλεσμα είναι μια εμφανώς πιο λαμπερή επιδερμίδα, με βελτιωμένη ελαστικότητα και κυκλοφορία του αίματος, αλλά και με τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες να φαίνεται να υποχωρούν αφήνοντας ένα πιο σμιλεμένο, σφιχτό πρόσωπο και έναν φίνο λαιμό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OFFmind (@offmind_cb)

Μπορεί να φαίνεται μια εύκολη τεχνική μασάζ, όμως είναι πολύ πιθανό να κάνεις λάθη κατά τη χρήση τους.

Ένα εγγυημένο - και πολύ απλό - trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου

Τα συνηθέστερα λάθη που όλες έχουμε κάνει ή πιθανόν να κάνουμε χρησιμοποιώντας τες είναι τα παρακάτω:

#1.Εφαρμόζεις λάθος πίεση / βάζεις υπερβολική δύναμη

Όσα βιντεάκια και να χαζέψεις στα social media με τον σωστό τρόπο μασάζ με gua sha, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δεις τι ανάγκες έχει το δέρμα σου αλλά και να πάρεις τον χρόνο σου για να εξασκηθείς στη σωστή πίεση που δεν θα σε τραυματίσει. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες influencers που χαζεύουμε είναι κάτω των 30, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ανθεκτική, υγιή επιδερμίδα, ως εκ τούτου δεν παθαίνουν κάτι όση πίεση κι αν ασκήσουν σε αυτή. Το δέρμα όμως μετά τα 30 γίνεται πιο ευαίσθητο χρόνο με τον χρόνο, πράγμα που απαιτεί πιο φίνες,  λεπτές κινήσεις για να μην το τραυματίσεις, ερεθίσεις ή για να μην δημιουργήσεις ανεπιθύμητες κοκκινίλες.

#2. Δεν έχεις χαλαρό καρπό

Είναι φυσικό να κάνεις αυτό το λαθάκι στην αρχή, όταν ακόμα μαθαίνεις πώς να χρησιμοποιείς το gua sha. Όμως, αν δεν κουνάς καθόλου τον καρπό σου και αυτός είναι συνέχεια σφιγμένος, δεν θα μπορείς να δρέψεις τα οφέλη του gua sha. Με λίγα λόγια, δεν εκμεταλλεύσαι σωστά το εργαλείο που έχεις στα χέρια σου και δεν κάνεις πολλές κινήσεις με αυτό ούτε το χρησιμοποιείς απ' όλες τις γωνίες του. Φυσικά, με συνεχόμενο practice αυτό αλλάζει εύκολα.

#3. Δεν χρησιμοποιείς face oil

Η χρήση ελαίου προσώπου συνδυαστικά με την πέτρα όχι μόνο θα κάνει το μασάζ πιο εύκολο αλλά και θα χαρίσει μια υπέροχη ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα. Το  λάδι εδώ χρησιμοποιείται κυρίως για να γλιστράει πιο εύκολα η πέτρα στο πρόσωπο και να "ρέει" συνεχόμενα καθώς κάνεις τις κινήσεις σου, χωρίς να σε δυσκολεύει. Επιπλέον, ανάλογα και με το λάδι που θα επιλέξεις, θα έχεις και αντίστοιχα αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου: λάδι αντιγήρανσης, λάμψης, ενυδάτωσης, φωτεινότητας κλπ. Σημείωσε επίσης ότι με τις κινήσεις μασάζ του gua sha, το έλαιο θα εισχωρήσει ακόμα πιο βαθιά στο πρόσωπό σου, πράγμα που  μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Προσοχή, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, επίλεξε ένα non-comedogenic έλαιο που δεν θα φράξει τους πόρους σου και δεν θα σε "μπουκώσει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i