Ένα εγγυημένο - και πολύ απλό - trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου

Και το TikTok βίντεο που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του.

hair iStock

Όσο χρόνο κι αν έχεις αφιερώσει στο να φτιάξεις μπούκλες ή χαλαρούς κυματισμούς στα μαλλιά σου, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να "πέφτουν" μετά από λίγες ώρες, ακόμα κι αν τα μαλλιά σου δεν είναι απόλυτα ίσια. Είμαι σίγουρη ότι το στόρι σού φαίνεται γνωστό, εκτός αν είσαι φυσική σγουρομάλλα.

Τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις τις μπούκλες - που με τόσο κόπο έφτιαξες - να μένουν στη θέση τους για όσο το δυνατόν περισσότερο; Την απάντηση δίνει για άλλη μια φορά το TikTok, με ένα μικρό και πανεύκολο κόλπο που ίσως δεν είχες φανταστεί.

Δες επίσης: Αυτό είναι το αγαπημένο χρώμα των σχεδιαστών για τα νύχια μας, σύμφωνα με τη NYFW

Αν συνήθιζες να απλώνεις τον styling αφρό σε βρεγμένα μαλλιά και να τα στεγνώνεις πριν κάνεις μπούκλες, καιρός να αναθεωρήσεις. Το νέο αυτό κόλπο θέλει τον αφρό (ή οποιοδήποτε προϊόν κρατήματος) να απλώνεται σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια να ακολουθείται κανονικά το styling με το ψαλίδι, την πρέσα ή τη βούρτσα/σεσουάρ (όποιον τρόπο επιλέγεις για να κάνεις κυματισμούς και μπούκλες). 

Με αυτόν τον τρόπο, το χτένισμα μένει αρκετά σταθερό για περισσότερες ώρες (ακόμα και μέρες), ενώ μπορείς ακόμα και να κοιμάσαι άφοβα χωρίς να φοβάσαι ότι θα χαλάσεις τα μαλλιά σου.

Δες κι εδώ: "The Money Piece" | H νέα τεχνική βαφής που θα φωτίσει το πρόσωπό σου

Φυσικά, το ίδιο κόλπο μπορείς να κάνεις και στην περίπτωση που επιλέγεις τρόπους χωρίς θερμότητα για να δημιουργήσεις σπάσιμο στα μαλλιά σου (δηλαδή κότσους, πλεξούδες ή ρόλεϊ και curling bands).

Ένα αρνητικό κομμάτι του συγκεκριμένου hack είναι ότι υπάρχει περίπτωση να νιώθεις τα μαλλιά σου πιο κοκαλωμένα και "κολλημένα" εξαιτίας του αφρού και όχι όσο απαλά και λεία θα ήθελες. Δυστυχώς, δεν μπορείς να το αποφύγεις αλλά μπορείς να ελαττώσεις την sticky υφή εφαρμόζοντας λιγότερο αφρό και χτενίζοντας πολύ καλά τα μαλλιά σου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις την TikToker που σκέφτηκε το "mousse hack", να το δοκιμάζει στη μια μεριά των μαλλιών της, θέλοντας να αποδείξει πόσο λειτουργικό και χρήσιμο είναι:

@kelseygriffinn

Reply to @pastasaucey Reply to @pastasaucey

♬ original sound - Kelsey Griffin

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i