TikTok Hair Hacks: 2 εύκολα tutorials για να μακρύνεις τα μαλλιά σου φυσικά

Το δενδρολίβανο θεωρείται σημείο κλειδί για τη γρηγορότερη ανάπτυξη των μαλλιών μας.

  Ως γνωστόν, το TikTok είναι το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο καταφεύγουμε πλέον για κάθε λογής beauty συμβουλές. Τελευταία, ένα νέο trend έχει αναδυθεί στο δημοφιλές social medium και αφορά τους διάφορους τρόπους και hair hacks για να μακρύνεις τα μαλλιά σου φυσικά. 

Δες επίσης: Χάρισε πλούσιο όγκο στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας μόνο το σεσουάρ

Όλοι τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη χρήση δενδρολίβανου σε διάφορες μορφές, που πιστεύεται ότι βοηθά σημαντικά τα μαλλιά να δυναμώσουν και να μακρύνουν. 

Ανάμεσα στα πολλά TikTok βίντεο ξεχωρίσαμε δύο διαφορετικές μεθόδους με κοινό παρονομαστή το δενδρολίβανο. Στο πρώτο, χρησιμοποιούνται τα φύλλα και οι βλαστοί του φυτού για να παρασκευαστεί τσάι, ενώ στο δεύτερο χρησιμοποιείται το έλαιο δενδρολίβανου σε συνδυασμό με ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό.

Δες επίσης: Χαλάρωση και κυτταρίτιδα: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αποκτήσεις πιο σφριγηλό, σφιχτό σώμα

Πιο αναλυτικά, η @kaligirly μάς δείχνει πώς παρασκευάζει τσάι δενδρολίβανου, βράζοντας τα φύλλα και διατηρώντας το ρόφημα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το περάσει σε ένα spray bottle και το ψεκάσει σε νωπά, φρεσκολουσμένα μαλλιά. Η συμβουλή της είναι ωστόσο να προσέξεις μην ψεκάσεις με το αφέψημα το πρόσωπο ή το σώμα σου, καθώς ενδέχεται να προκληθούν κοκκινίλες και ερεθισμοί. 

Από την άλλη, η @maralafontan μάς εξηγεί πώς χρησιμοποιεί το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου για τα πολύ μακριά μαλλιά της. Σε στεγνά μαλλιά κάνει μασάζ με μια ειδική βούρτσα στην οποία έχει ρίξει μερικές σταγόνες από το αιθέριο αυτό έλαιο. Επιμένει αρκετή ώρα στο τριχωτό με ελαφριές, αργές κινήσεις μασάζ.