5 συνήθειες που προκαλούν φθορά στις βλεφαρίδες σου

Αν αναρωτιέσαι συχνά "γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου", μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις στις συνήθειές σου.

"Γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου;", είναι ένα ερώτημα που πολλές κοπέλες μού κάνουν συχνά, και διαπιστώνω ότι πράγματι πρόκειται για ένα φαινόμενο που απασχολεί πολύ περισσότερες γυναίκες από όσο νόμιζα.

Και η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες της καθημερινότητάς μας ευνοούν κάποιες κακές συνήθειες που όλες μας λίγο πολύ έχουμε υιοθετήσει κατά καιρούς, όπως το πρόχειρο ντεμακιγιάζ (καμιά φορά και το ανύπαρκτο), το συχνό μακιγιάζ των βλεφαρίδων με αμφιβόλου ποιότητας μάσκαρα, το τρίψιμο με τα χέρια κ.ο.κ.

Πιο αναλυτικά, 5 συνήθειες που προκαλούν φθορά στις βλεφαρίδες, και άρα τις κάνουν να πέφτουν, είναι οι παρακάτω:

#1. Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Απ᾽ όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που φοράμε στο πρόσωπο, η μάσκαρα είναι αναμφίβολα από τα πιο δύσκολα στη (σωστή) αφαίρεσή της. Οι περισσότερες τρίβουν με μανία τις βλεφαρίδες (και μάλιστα για πολλή ώρα) ώστε να βγει το χρώμα, που είναι αλήθεια, είναι εξαιρετικά έντονο και μουτζουρώνει πανεύκολα την περιοχή κάτω από τα μάτια. Πολλές φορές μάλιστα θα έχεις παρατηρήσει ότι δεν έχεις κάνει σωστό ντεμακιγιάζ, με αποτέλεσμα να ξυπνάς το επόμενο πρωί με υπολείμματα μάσκαρα κάτω από τα μάτια σου - αφού έχει "τρέξει" στον ύπνο σου.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr