Τι περιμένεις για να διώξεις την κυτταρίτιδα;

Η συνδυαστική θεραπεία που εξαλείφει οριστικά την κυτταρίτιδα.

Όσο και να περιμένεις, η κυτταρίτιδα δεν φεύγει δια μαγείας! Ούτε με δίαιτα ούτε με γυμναστική μπορείς να απαλλαγείς τελείως από αυτή. Παραμένει πεισματικά στους μηρούς και τους γλουτούς σου να σου υπενθυμίζει την παρουσία της. Τι μπορείς να κάνεις;

"Η κυτταρίτιδα είναι ζήτημα κοσμητικής δερματολογίας. Μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά όταν αντιμετωπίζεται σωστά και σε βάθος με μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας,” μας είπε ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER και Energy-based Devices (ESLD) και Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS.

Η κυτταρίτιδα έρχεται για να μείνει. Ο καθένας μπορεί να διακρίνει σε ένα σώμα την κυτταρίτιδα. Εκτιμάται πως 85% με 90% των ενήλικων γυναικών έχουν κυτταρίτιδα, συνήθως στην κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς. Εάν η κυτταρίτιδα δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η διαδικασία της γήρανσης κάνει πιο έντονη την εμφάνισή της, καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και δυσκολεύεται να αντισταθεί στην ανομοιομορφία που παίρνει. Η κυτταρίτιδα δεν σχετίζεται απόλυτα με το βάρος. Μπορεί γυναίκες με παραπανίσιο βάρος να έχουν πιο έντονη κυτταρίτιδα, ωστόσο εμφανίζεται συχνά ακόμη και σε πολύ αδύνατες γυναίκες. Υπάρχουν γυναίκες που πιστεύουν ότι θα απαλλαγούν τελείως από την κυτταρίτιδα εάν χάσουν κιλά, γεγονός που δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Η κυτταρίτιδα δεν αντιμετωπίζεται με μονοθεραπεία. Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στη δημιουργία της κυτταρίτιδας, όπως το φύλο, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής, αλλά και διάφορα αγγειακά, ορμονολογικά ή ανατομικά αίτια. Το να εντοπίσει ο δερματολόγος την πραγματική αιτία της εμφάνισης της κυτταρίτιδας είναι το κλειδί για τον καθορισμό της κατάλληλης θεραπείας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτείνουν χρήση τοπικών σκευασμάτων, ενέσιμα προϊόντα ή εφαρμογή συσκευών με βάση την ενέργεια. Καμία από αυτές τις θεραπείες δεν είναι επαρκής εάν εφαρμόζεται μεμονωμένα. Επειδή η κυτταρίτιδα είναι μία δερματική κατάσταση σύνθετης παθοφυσιολογίας πρέπει να αντιμετωπίζεται με συνδυασμό θεραπειών ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας.

Συνδυαστική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σε βάθος 3 επιπέδων. Η σωστή συνδυαστική θεραπεία πρέπει να δρα αποτελεσματικά σε 3 επίπεδα: στην επιδερμίδα, όπου θα εξαλείψει τις αντιαισθητικές λακουβίτσες, τον γνωστό "φλοιό πορτοκαλιού”, στον συνδετικό ιστό, όπου θα αποκαταστήσει την ελαστικότητα του δέρματος, και στον λιπώδη ιστό, όπου θα εξαλείψει την διόγκωση των λιποκυττάρων. Εφαρμόζοντας πιστά την "αρχή των 3 επιπέδων" και ανάλογα με την κάθε περίπτωση διαμορφώνεται το πρόγραμμα θεραπείας IQ CCE βασισμένο σε έξι δραστικές μη-επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους της σύγχρονης δερματολογίας. Σε αυτές τις μεθόδους εντάσσονται οι μη-επεμβατικές X-Wave με τεχνολογία ακουστικών κυμάτων, η μεσοθεραπεία CelluSculpting και η απόλυτα φυσική Carboxytherapy, καθώς και η LPG Endermologie που είναι μηχανικό λιπομασάζ. Επίσης, για αποτοξίνωση του οργανισμού και καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών εφαρμόζεται η ενέσιμη μεσοθεραπεία IQ Cellustrike, ενώ για τις αντιαισθητικές λακουβίτσες χρησιμοποιείται η τεχνική Celluclip, που είναι ελάχιστα επεμβατική και εξαιρετικά αποτελεσματική ακόμη και σε προχωρημένη μορφή κυτταρίτιδας. Το αποτέλεσμα της συνδυαστικής θεραπείας ενισχύεται με EMSculpt, μία καινοτόμο μέθοδο εξελιγμένης τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Με την δράση της στους μυϊκούς ιστούς βελτιώνεται η τονικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος, ενώ μειώνεται το τοπικό λίπος εκεί όπου βρίσκεται η κυτταρίτιδα. 

Οριστική μείωση της κυτταρίτιδας με ορατά αποτελέσματα από την 1η κιόλας συνεδρία. Στόχος του προγράμματος θεραπείας IQ CCE είναι να ενεργοποιήσει ξανά τις κυτταρικές λειτουργίες, να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, να εμποδίσει την  κατακράτηση υγρών και να αποβάλλει το λίπος και τις τοξίνες. Με τις ανάλογες συνεδρίες, που ο αριθμός τους εξαρτάται από την σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης, η λείανση και η σύσφιξη του δέρματος είναι δεδομένη, ενώ η κυτταρίτιδα εξαλείφεται αποτελεσματικά και οριστικά από οποιαδήποτε περιοχή του σώματος και αν βρίσκεται.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Διευθυντή  Ερευνητή στη Σορβόννη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER και Energy-based Devices (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ SKIN CLINICS, διαπιστευμένες και αδειοδοτημένες ως One Day Clinics. (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)