Η Τζίνα Αλιμόνου μάς έδωσε την πιο εύκολη συνταγή για DIY φυσικό αποσμητικό σώματος

Εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή και 100% φυσικό!

Αν προσέχεις πάρα πολύ οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς ή περιποίησης χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου και στο σώμα σου και είσαι φαν των βιολογικών και του healthy living - εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι διαβάζεις shape - τότε θα εκτιμήσεις πολύ την παρακάτω συνταγή που μας χάρισε η Τζίνα Αλιμόνου, μέσω του νέου της βίντεο στο κανάλι της Good Life by Gina, που διατηρεί στο YouTube.

Κάνοντας μία μικρή εισαγωγή σχετικά με το πώς λειτουργεί η διαδικασία της εφίδρωσης και του τι πρέπει να κάνουμε όταν συμβαίνει αυτό, η πρώην ηθοποιός που φαίνεται να έχει βρει τη θέση της στον τομέα του wellbeing, έδειξε τα βήματα για το πώς φτιάχνει το 100% φυσικό και αποτελεσματικό αποσμητικό που υπόσχεται πως κρατά μακριά την κακοσμία για ώρες, χαρίζοντας ένα ευχάριστο άρωμα. 

Η συνταγή 

  • 40γρ. Καολίνη ( φυσικό ορυκτό που μπορείς να το βρεις ή να το παραγγείλεις στο φαρμακείο)
  • 60ml έλαιο καρύδας
  • 40γρ. corn flour
  • αιθέρια έλαια (10 σταγόνες)

Να σημειωθεί πως όπως ανέφερε η Τζίνα Αλιμόνου, η συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στην χημικό Κατερίνα Βασιλάτου.

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε 40 γρ. Καολίνη με 40γρ. corn flour έτσι ώστε να γίνουν μία μάζα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το έλαιο καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία πάστα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που έχουμε επιλέξει - η Τζίνα Αλιμόνου προτείνει τη λεβάντα, που έχει αντιμικροβιακή δράση - και το αναμειγνύουμε πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε θήκες σιλικόνης, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε για τα παγωτίνια, προκειμένου να παγώσει στο ψυγείο. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες στη συντήρηση, μέχρι να σφίξει. Να σημειωθεί πως το καλοκαίρι το αποθηκεύουμε στο ψυγείο, δεδομένου ότι έλαιο καρύδας σε μεγάλες θερμοκρασίες έχει υγρή σύσταση, ενώ τον χειμώνα σε θερμοκρασία δωματίου.

Δες το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες: