Νιώθεις αφυδατωμένο το δέρμα σου από τα κλιματιστικά; 10 πολύ ενυδατικές μάσκες προσώπου που θα σε "σώσουν"

Είναι τόσο απολαυστικές που δεν θα θες να τις βγάζεις από το πρόσωπό σου.

Οι συνέπειες των κλιματιστικών στο πρόσωπό μας δεν είναι αμελητέες. Όσο χρήσιμα κι αν είναι, αλλά και όσο "αθώα" κι αν φαίνονται, η αλήθεια είναι ότι ο αέρας τους μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην επιδερμίδα μας.

Σε γενικές γραμμές, και πέρα από τις διάφορες αλλεργίες για τις οποίες έχουν ενοχοποιηθεί κατά καιρούς τα air conditions, είναι γεγονός ότι ο αέρας τους αφυδατώνει την επιδερμίδα αφαιρώντας από αυτήν όλα τα πολύτιμα έλαια που παράγει για να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία. Αυτό με τη σειρά του έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται ξηρότητα και ενοχλητικό τράβηγμα αλλά και μια τάση στο δέρμα να είναι πιο επιρρεπές στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Δες περισσότερα εδώ για τις επιπτώσεις του κλιματιστικού στο δέρμα μας

Η λύση

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα δέρμα που δεν θα σε τραβάει και δεν θα είναι ενοχλητικά ξηρό και αφυδατωμένο. Εκτός από τον ορό και την κρέμα ημέρας ή/και νύχτας που πρέπει να εφαρμόζεις απαραιτήτως και με ευλάβεια καθημερινά, προτείνουμε να προμηθευτείς και μάσκες προσώπου που θα σου χαρίσουν έξτρα ενυδάτωση. Αν είναι και overnignt masks (δηλαδή μάσκες που μπορείς να αφήσεις να δράσουν καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας), τότε ακόμα καλύτερα. Θα σου προτείναμε να προτιμήσεις συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τη γλυκερίνη και την αλόη, που θα χαρίσουν στην επιδερμίδα σου όλα τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας που χρειάζεται αλλά και θα την καταπραΰνουν. 

Δες επίσης: Overnight Hair Masks: Πώς θα αποκτήσεις μεταξένια, ενυδατωμένα μαλλιά ενώ κοιμάσαι

Δες παρακάτω τις 10 αγαπημένες μας:

 

Darphin Μάσκα Ενυδάτωσης Προσώπου Hydraskin Hydrating Infused Gel Mask
Μια δροσερή ενυδατική μάσκα με φυσαλίδες αέρα που αναπληρώνει τις αποθήκες νερού της επιδερμίδας, γεμίζει την επιδερμίδα με υγρασία, ξυπνά την κουρασμένη επιδερμίδα και παρέχει συνεχή ενυδάτωση για 24 ώρες, ακόμα και μετά την αφαίρεση.
Αdvanced Génifique Hydrogel Melting Mask, Lancôme
Συνδυάζοντας την πατενταρισμένη φόρμουλα Génifique της Lancôme και την τεχνογνωσία της βιοκυτταρίνης, αυτή η μάσκα είναι μία νέα μορφή απόλαυσης για την επιδερμίδα σου. Περιέχει μισό μπουκάλι Génifique και έχει ορατά αποτελέσματα λάμψης 7 ημερών σε μόλις 20 λεπτά.
Apivita Express Beauty Tissue Μάσκα Προσώπου για Ενυδάτωση & Καταπράυνση με Αβοκάντο
Ημιδιάφανη υφασμάτινη biocellulose μάσκα προσώπου, εμποτισμένη με έναν ορό ενισχυμένο με αβοκάντο. Αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας και προσφέρει άμεσα βαθιά ενυδάτωση, άνεση και φρεσκάδα, με έλαιο αβοκάντο.
Nivea Hydra Skin Effect Insta Mask - Μάσκα Άμεσης Ενυδάτωσης
Εμπλουτισμένη με αγνό υαλουρονικό οξύ που ενεργοποιεί τα ίδια τα κύτταρα να παράγουν το δικό τους Υαλουρονικό Οξύ, για επιδερμίδα που ενυδατώνεται βαθειά εκ των έσω. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
Embryolisse Hydra-Mask Μάσκα Εντατικής Ενυδάτωσης και Ανάπλασης
Αυτή η εντατική κρεμώδης μάσκα εμποτίζει την επιδερμίδα με ενυδατικά και αναζωογονητικά ενεργά συστατικά αναπληρώνοντας τα επίπεδα υδάτωσης μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Το υαλουρονικό οξύ, τα φυσικά φυτικά έλαια (σησαμιού και αμύγδαλου) και οι βιταμίνες (A, E και F) αναπλάθουν τον προστατευτικό φραγμό, λειαίνουν την επιδερμίδα ενδυναμώνοντάς τη.
Caudalie Vinosource-Hydra Moisturising Mask
Το βιολογικό νερό σταφυλιού και η centella asiatica έχουν καταπραΰντικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα γεμίζουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Κατάλληλη ακόμα και για την πιο ξηρή επιδερμίδα, χαρίζει άνεση στο δέρμα και μια υπέροχη αίσθηση.
Avocado Nourishing Hydration Mask, Kiehl's
Εμπνευσμένη από τις χειροποίητες μάσκες, με την πλούσια και κρεμώδης σύνθεσή της κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή, τη θρέφει και την ενυδατώνει, ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό της και αποτρέπει την απώλεια νερού σφραγίζοντας την υγρασία της.
Uriage Eau Thermale Water Night Mask
Η Uriage Eau Thermale Water Night Mask είναι μια κρέμα νύχτας για εντατική ενυδάτωση του προσώπου. Με ιαματικό νερό, υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικό εκχύλισμα από Edelweiss που καταπραϋνει, και προσφέρει ενυδάτωση σε βάθος. βελτίωση της υφής της επιδερμίδας, λείανση και λάμψη. Αναζωγονεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και διώχνει τα σημάδια κούρασης. προλαμβάνοντας την αφυδάτωση. 
Μάσκα Προσώπου SuperDose Προβιοτικών, Greek Yoghurt, KORRES
Η πρώτη μάσκα προσώπου πολλαπλής δράσης υπερ-ενισχυμένη σε προβιοτικά από Ελληνικό Γιαούρτι, ένα συστατικό γνωστό από την ελληνική παράδοση για την ενυδατική του δράση. Προσφέρει άμεση δροσιά, ενυδάτωση και θρέψη ενώ διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας για ισορροπημένο, δυνατό δέρμα με υγιή λάμψη.
F-Balm Electrolyte Waterfacial, Drunk Elephant
Μια δροσιστική μάσκα νύχτας που ξεδιψάει και αναπληρώνει την επιδερμίδα επαναφέροντας τον όγκο της με ένα κοκτέιλ ηλεκτρολυτών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τον όξινο μανδύα της επιδερμίδας.