Τα 5 καλύτερα toners με γλυκολικό οξύ που θα αναβαθμίζουν την skincare και haircare ρουτίνα σου

Το multitasking συστατικό για λαμπερή επιδερμίδα, μείωση της οσμής του ιδρώτα, των σημαδιών ακμής και της πιτυρίδας.

Αν έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα Top5 με τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά αυτήν την στιγμή, σίγουρα θα εντάσσαμε σε αυτό το γλυκολικό οξύ. Πρόκειται για ένα multitasking συστατικό, το οποίο κάνει πολλά περισσότερα απ' όσα νομίζεις. Απολέπιση; Check. Μείωση της πιτυρίδας; Check. Μείωση των οσμών του ιδρώτα; Check. Δεν μας πιστεύεις; Δες παρακάτω γιατί πρέπει να εντάξεις ένα τόνερ με γλυκολικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησής σου σήμερα κιόλας:

Τι είναι το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα άλφα υδροξυοξέα, δηλαδή τα AHA, τα οποία είναι υδατοδιαλυτές ουσίες φυσικής προέλευσης με πλούσια αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση και προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο.

Τα άλφα υδροξυοξέα φτάνουν πιο βαθιά στο δέρμα από τα ήπια οξέα PHA και λιγότερο από τα BHA, όπως το σαλικυλικό οξύ, δεν είναι ωστόσο κατάλληλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Καλό θα είναι να αποφεύγονται από τις πιο ευαίσθητες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, ενώ κάνουν το δέρμα ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία και κατά συνέπεια στην εμφάνιση υπερμελάγχρωσης.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr