3 φυσικοί τρόποι για πιο σαρκώδη χείλη στο λεπτό

Και όχι, οι αισθητικές επεμβάσεις και τα fillers δεν είναι η μοναδική λύση για όμορφα χείλη.

Τα σαρκώδη, μεγάλα χείλη είναι ο διακαής πόθος των περισσότερων γυναικών, που συχνά καταφεύγουν σε αισθητικές επεμβάσεις και lip fillers για να τα αποκτήσουν. Βέβαια, το νυστέρι δεν είναι η μόνη λύση για να αποκτήσεις τα χείλη των ονείρων σου (ευτυχώς). Υπάρχουν και άλλοι, πιο φυσικοί και, κυρίως, ανέξοδοι τρόποι που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο λεπτό. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα hacks μακιγιάζ ή στα θαυματουργά lip oils (για τα οποία μπορείς να διαβάσεις εδώ), αλλά και σε διάφορα tricks και scrubs χειλιών που είναι πανεύκολο να φτιαχτούν. 

Οι τρεις τρόποι για φυσική διόγκωση των χειλιών σου είναι οι παρακάτω:

#1. Παγοθεραπεία

Βάλε ένα παγάκι σε μια πετσέτα ή λεπτό πανί και τοποθέτησέ το στα χείλη σου, κάνοντας ελαφρύ μασάζ για λίγα λεπτά. Η χαμηλή θερμοκρασία θα κάνει τα χείλη να πρηστούν και να φανούν πιο ζουμερά. Βεβαια, το εφέ θα είναι προσωρινό και δεν θα διαρκέσει πάνω από μισή ώρα. Παρ΄όλα αυτά, μπορείς να διατηρήσεις το αποτέλεσμα με ένα καλό μακιγιάζ χειλιών (σωστό περίγραμμα με μολύβι χειλιών και κραγιόν στο χρώμα των χειλιών σου).

#2. Απολέπιση 

Μπορείς να βοηθήσεις στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος κάνοντας απολέπιση στα χείλη σου, γεγονός που θα τα κάνει να δείχνουν πιο φουσκωτά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κάποιο scrub χειλιών της αγοράς (αν έχεις) ή να φτιάξεις το δικό σου αναμιγνύοντας λίγη καστανή ζάχαρη με λάδι καρύδας ή μέλι. 

Δες κι εδώ: Γιατί αξίζει να προσθέσεις το lip scrub στην beauty ρουτίνα σου

3#. Ενυδάτωση χειλιών με μέλι

Είναι γνωστό ότι η βαθιά θρέψη και ενυδάτωση των χειλιών συντελεί στην όμορφη όψη τους, πράγμα που σημαίνει ότι θα δείχνουν πιο ζουμερά. Εκτός από τα πολύ ενυδατικά lip balms και lip oils που μπορείς να προμηθευτείς online ή από το αγαπημένο σου κατάστημα, λίγο μέλι ή κάποιο φυσικό έλαιο πρωί και βράδυ θα τα βοηθήσει να δείξουν αμέσως πιο plumpy.

Δες επίσης: Χείλη για φίλημα: Το εύκολο DIY lip scrub για τα πιο λεία, βελούδινα χείλη

Beauty editor's note: Ήξερες ότι το σάλιο όχι μόνο δεν ενυδατώνει καθόλου τα χείλη, αλλά ίσα ίσα τα αφυδατώνει κιόλας; Γι΄αυτόν τον λόγο, απόφυγε να τα γλείφεις συχνά αφού δεν πετυχαίνεις για κανέναν λόγο να τα ενυδατώσεις, όπως ίσως θεωρούσες μέχρι πρότινος. Απεναντίας, τα χείλη γίνονται πιο ξηρά και αφυδατωμένα. Απόφυγε αυτή τη συνήθεια είτε φοράς κάποιο balm είτε όχι - πολύ περισσότερο όταν φοράς balm.