Χείλη για φίλημα: Το εύκολο DIY lip scrub για τα πιο λεία, βελούδινα χείλη στο κρύο

Με λίγα λόγια, πώς να διατηρήσεις ενυδατωμένα τα χείλη σου όλο τον χειμώνα.

lips iStock

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα σε συνδυασμό με τον ξηρό αέρα των κλιματιστικών ή των καλοριφέρ δεν ταλαιπωρούν μόνο το πρόσωπο και τα μαλλιά μας, αλλά και τα χείλη μας. Το αποτέλεσμα είναι αυτά να ξηραίνονται και να ξεφλουδίζουν, αφού δεν έχουν την απαραίτητη υγρασία που χρειάζονται για να διατηρηθούν λεία και απαλά. Αναγκαστική συνέπεια των παραπάνω είναι ότι και τα κραγιόν δεν απλώνονται εύκολα, δημιουργώντας αντιαισθητικά κομπάκια ενώ το χρώμα δεν παραμένει στα χείλη. Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο που μας απασχολεί, όταν τα σκασίματα είναι τόσο έντονα, που μπορεί ακόμα και να μας κάνουν να πονάμε ή να ματώνουμε.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις τη θερμότητα των καλοριφέρ ούτε να σταματήσεις να κυκλοφορείς στο κρύο, αυτό που μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα ενυδατικό lip balm ή lip butter, που θα απλώνεις στα χείλη σου κάθε στιγμή της ημέρας, ιδίως όταν τα νιώθεις σκασμένα. 

Δες επίσης: Ξηρή επιδερμίδα από το κρύο; Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου για άμεσα αποτελέσματα

Αυτό που θα σε βοηθήσει εξίσου είναι μια με δύο φορές την εβδομάδα να κάνεις ήπια απολέπιση στα χείλη σου, που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνειά τους και θα τα αφήσει βελούδινα και λεία. Το καλλυτερο; Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς, μπορείς να φτιάξεις ένα 100% φυσικό lip scrub με 3 μόλις συστατικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2. κ.γ. ελαιόλαδο

Ανακάτεψέ τα καλά, τοποθέτησε το μείγμα σε ένα βαζάκι που θα φυλάξεις σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο και απλά εφάρμοσε λίγη ποσότητα στα χείλη σου, τρίβοντας απαλά με τα δάχτυλά σου. Στη συνέχεια, ξέπλυνέ τα καλά με νερό και άπλωσε το αγαπημένο σου balm. 

Δες επίσης: Περιποίηση της επιδερμίδας στο κρύο | 5 χρήσιμα tips για το ξηρό δέρμα που "τραβάει"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i