Ξηρή επιδερμίδα από το κρύο; Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου για άμεσα αποτελέσματα

Δες τα tips της beauty editor για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα τον χειμώνα.

skin iStock

Tον χειμώνα τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα μας μειώνονται, με αποτέλεσμα το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας να χρειάζονται έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Παράλληλα, οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας (εξαιτίας του πολύ κρύου που επικρατεί έξω και του ξηρού αέρα των κλιματιστικών ή καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους) εντείνουν την κατάσταση προκαλώντας ξηρότητα στον εξωτερικό, επιδερμικό φραγμό. Αποτέλεσμα; Τραχιά και θαμπή όψη στο πρόσωπο, με ενδεχόμενη ερυθρότητα ή ξεφλούδισμα αλλά και λεπτές γραμμές και ρυτίδες που γίνονται ακόμα πιο εμφανείς (εάν ήδη υπάρχουν), μιας και η ελαστικότητα της επιδερμίδας μειώνεται. 

Δες επίσης: Επιδερμίδα με τάση ακμής: Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά

Γενικότερα, οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και οι εναλλαγές κρύου - ζέστης προκαλούν ένα μικρό σοκ στην επιδερμίδα που, σε συνδυασμό με το λανθασμένο (ίσως) skincare, μπορούν να οδηγήσουν σε όλες αυτές τις επιπτώσεις.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν είτε να προλάβεις την ξηρότητα από το κρύο είτε να τη βελτιώσεις σε μεγάλο βαθμό. 

Δες τα 4 tips της beauty editor που θα σε βοηθήσουν:

#1. Ενσωμάτωσε πιο πλούσιες συνθέσεις στη ρουτίνα σου, για έξτρα ενυδάτωση. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείπεις να εφαρμόζεις ενυδατική και σέρουμ μαζί, και όχι μόνο το ένα ή το άλλο, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ένα πολυχρηστικό balm επίσης βοηθάει, ιδιαίτερα αν νιώθεις πολύ ξηρό το δέρμα σου.

#2. Αν χρειάζεται να κάνεις απολέπιση, προτίμησε ένα ήπιο ενυδατικό scrub που θα αφήσει ενυδατωμένη την επιδερμίδα, χωρίς καμία αίσθηση ξηρότητας. Φυσικά, μην παραλείψεις να εφαρμόσεις την ενυδατική σου αμέσως μετά. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα αλλά και για τα χείλη- ήπια απολέπιση και στη συνέχεια body lotion και lip balm αντίστοιχα. 

#3. Απόφυγε να κάνεις ντουζ (ή να πλένεις το πρόσωπό σου) με πολύ ζεστό ή ακόμα χειρότερα καυτό νερό. Μπορεί να σου αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς προσωρινά, όμως ξηραίνει την επιδερμίδα και αφήνει ερεθισμούς και ερυθρότητα.

#4. Πρόσθεσε στη ρουτίνα περιποίησης τα face oils (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Ανάμειξε 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σου έλαιο προσώπου με την ενυδατική ή το foundation σου πριν βγεις από το σπίτι ή με την κρέμα νυχτός πριν κοιμηθείς. Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει απίστευτη ενυδάτωση αλλά και λάμψη και κάνει θαύματα στην επιδερμίδα, ιδίως αν είναι ξηρή. Μπορείς να το εφαρμόσεις ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, απλά με πολύ προσοχή. Καλύτερα να το αποφύγεις όμως αν το δέρμα σου έχει τάσεις ακμής ή σπυράκια.

Δες επίσης: Τα χτενίσματα που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απ᾽το κρύο και την υγρασία

Δες τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου, ιδανικές για ξηρές επιδερμίδες:

Aqualia Thermal Rich Rehydrating Cream, Vichy

Aqualia Thermal Rich Rehydrating Cream, Vichy

Eιδική φροντίδα για την ενυδάτωση των ξηρών έως πολύ ξηρών επιδερμίδων. Αυτή η κρέμα εμπνέεται από τα ισοτονικά διαλύματα επανυδάτωσης που χρησιμοποιούνται στο ιατρικό περιβάλλον για την καταπολέμηση της υψηλής αφυδάτωσης. Περιέχει το Ιαματικό νερό της Vichy, Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης και φυτική Μαννόζη προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει την ενυδάτωση και να περιορίσει τις υδρικές απώλειες του δέρματος.

Ωκεανίδα Ενυδατική Κρέμα Προσώπου, Fresh Line

Ωκεανίδα Ενυδατική Κρέμα Προσώπου, Fresh Line

Απαλή κρέμα που προσφέρει καθημερινή ενυδάτωση και προστασία απο το μπλέ φως που εκπέμπουν οι οθόνες για μια λεία νεανική επιδερμίδα.

Hydragenist Cream, Lierac

Hydragenist Cream, Lierac

Εξαιρετικά απαλή κρέμα με συγκέντρωση 7% σε σύμπλοκο Hydra O2 που προσφέρει στην επιιδερμίδα εντατική και διαρκή άνεση. Το βούτυρο βερίκοκου εμπλουτίζει τη φόρμουλα για βαθιά θρέψη της επιδερμίδας. Μέρα με τη μέρα, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές λειαίνουν, η επιδερμίδα ανακτά τη πυκνότητα και τη φρεσκάδα της.

Hyaluronic Aloe Jelly Ενυδατική Κρέμα-Gel, Garnier

Hyaluronic Aloe Jelly Ενυδατική Κρέμα-Gel, Garnier

Eνυδατική κρέμα που αποτελείται από 96% συστατικά φυσικής προέλευσης και έχει μια εξαιρετικά απολαυστική υφή Gel. H Βιολογική Αλόη, ενυδατώνει εντατικά και δροσίζει την επιδερμίδα. Tο Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης, ένα μόριο που μπορεί να σηκώσει 1000 φορές το βάρος του σε νερό, "κλειδώνει" την υγρασία και τονώνει την επιδερμίδα.

Rose Hydra-Nourishing Oil Cream, Darphin

Rose Hydra-Nourishing Oil Cream, Darphin

H Rose Hydra-Nourishing Oil Cream καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Φτιαγμένη με τριπλό μίγμα τριαντάφυλλων (Rose flower wax, Rose absolute και Rose Εssential Οil), αυτή η κρέμα έλαιο βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας, χαρίζοντας της άνεση, απαλότητα και υγιή όψη, ενώ ταυτόχρονα την προστατεύει από την απώλεια υγρασίας.

Moisturizing Rich Cream, Frezyderm

Moisturizing Rich Cream, Frezyderm

Πολύ πλούσια και απολαυστική κρέμα για την ενυδάτωση της έντονα ξηρής και αφυδατωμένης ώριμης επιδερμίδας του πρoσώπου και του λαιμού. Η καθημερινή χρήση της ενισχύει και βελτιώνει τη δερματική δομή, αυξάνει την πυκνότητα και την ελαστικότητα της λεπτής, εύθραυστης επιδερμίδας και προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων.

Ενυδατώνει άμεσα και σε βάθος το δέρμα και θωρακίζει την υγρασία της επιδερμίδας. Έχει πλούσια, μη λιπαρή υφή και χαρίζει μια απαλή, ελαστική και βελούδινη επιδερμίδα

Dr.Jart Ceramidin Cream, Dr. Jart+

Dr.Jart Ceramidin Cream, Dr. Jart+

Κρέμα νύχτας που καταπραΰνει την ερυθρότητα και αναδομεί την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Cicaplast Baume B5+, La Roche Posay

Cicaplast Baume B5+, La Roche Posay

Το πολλαπλών οφελών Cicaplast Baume B5+ της La Roche-Posay καταπραΰνει, θρέφει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού.

Protini Polypeptide Cream, Drunk Elephant

Protini Polypeptide Cream, Drunk Elephant

Πρωτοποριακή ενυδατική κρέμα με πρωτεΐνες που συνδυάζει μια πρωτοφανή σειρά και συγκέντρωση πεπτιδίων-οδηγών, αυξητικών παραγόντων, υποστηρικτικών αμινοξέων για ορατή και άμεση βελτίωση στην εμφάνιση του τόνου, της υφής και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Η αποκλειστική σύνθεση της Protini επαναφέρει την πιο νεανική όψη της επιδερμίδας, η οποία φαίνεται αναζωογονημένη σχεδόν από την πρώτη εφαρμογή. Οι γραμμές, οι ρυτίδες και τα σημάδια φωτογήρανσης εμφανίζονται μειωμένα, ενώ αισθάνεστε την επιδερμίδα σας πιο δυνατή και ενυδατωμένη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i