Γιατί τα έλαια προσώπου είναι σημαντικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σου;

Οι θαυματουργικές ιδιότητες των face oils.

έλαια προσώπου iStock

Πιθανόν να έχεις ακούσει πόσο θαυματουργά είναι τα έλαια προσώπου για το δέρμα σου. Τα τελευταία χρόνια έχουν πράγματι μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα trends της κοσμετολογίας και όχι άδικα, αφού αφήνουν το δέρμα του προσώπου σου πιο βελούδινο και λαμπερό από ποτέ, ενώ είναι ιδανικά για την πρόληψη των ρυτίδων.

Οι beauty addicts ορκίζονται στις ευεργετικές τους ιδιότητες, που έχουν τη μοναδική ιδιότητα να εισχωρούν σε βάθος στο δέρμα και να εξασφαλίζουν πλούσια δράση.

Δες επίσης: Οι επιπτώσεις του άγχους στο πρόσωπό σου

Ποιες οι ιδιότητες των ελαίων για το δέρμα;

Με συστηματική και σωστή χρήση των λαδιών προσώπου θα δεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σου αφού προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Είναι ιδανικά για εσένα που ο τύπος του δέρματός σου είναι ξηρός και το νιώθεις συχνά αφυδατωμένο, ενώ τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή για να τα εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση. Και αυτό γιατί λογικά η επιδερμίδα σου έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και τη ζέστη των καλοκαιρινών σου διακοπών, οπότε σίγουρα χρειάζεται έξτρα θρέψη και τόνωση.

Μπορεί να φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις κάποιο καλλυντικό λάδι γιατί σκέφτεσαι ότι θα αφήσει πολλή λιπαρότητα στο πρόσωπό σου και θα το κάνει να γυαλίζει. Μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι τα face oils που κυκλοφορούν στην αγορά είναι νέας γενιάς και οι προηγμένες συνθέσεις τους δεν αφήνουν ίχνη λιπαρότητας ακόμη και στις πιο λιπαρές επιδερμίδες. Απεναντίας, χαρίζουν μια διακριτική λάμψη υγείας και αναζωογόνησης.

Δες επίσης: Με ποιους τρόπους μια καλή skincare ρουτίνα ωφελεί και την ψυχική σου υγεία;

Τρόποι εφαρμογής

Καταρχάς, καλό θα είναι να εφαρμόζεις το λάδι αμέσως μετά την ενυδατική σου κρέμα, για να εξασφαλίσεις ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση, αφού τα δύο αυτά προϊόντα λειτουργούν άψογα μαζί. Ρίξε 2-3 σταγόνες από το έλαιο στα δάχτυλά σου και κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με αυτό, εναλλάσσοντας τις κινήσεις σου με ταμπονάρισμα των δαχτύλων στην επιδερμίδα. Στο μεταξύ, η θερμότητα που προκαλείται από την τριβή θα το βοηθήσει να απορροφηθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Extra tip: Όπως όλα τα λάδια, έτσι και εκείνα που εφαρμόζονται στο πρόσωπο αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, επομένως είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς να φοράς και το αντηλιακό σου χειμώνα - καλοκαίρι. Προτίμησε μια αντηλιακή σύνθεση με δείκτη προστασίας πάνω από 30.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i