Με ποιους τρόπους μια καλή skincare ρουτίνα ωφελεί και την ψυχική σου υγεία;

Όλοι οι λόγοι που χρειαζόσουν για να εντάξεις την εντατική περιποίηση του προσώπου σου στην καθημερινή ρουτίνα σου.

beauty iStock

Σίγουρα ακούς και διαβάζεις συνέχεια για το πόσο καλό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σου η τακτική περιποίησή της με τα σωστά γι᾽αυτήν προϊόντα. Ήξερες όμως ότι μένοντας πιστή σε μια skincare ρουτίνα ωφελείσαι διπλά, μιας και έρευνες δείχνουν ότι κάνει καλό και στην ψυχική μας υγεία;

Ακούγεται λογικό, καθώς όταν φροντίζεις την υγεία της επιδερμίδας σου αυτομάτως νιώθεις και είσαι καλύτερα και μέσα σου, νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Και είναι κάτι που χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας.

Δες κι εδώ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ceramides, ένα βασικό συστατικό για υγιή, ενυδατωμένη επιδερμίδα

Δες παρακάτω για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό:

#1. Η skincare ρουτίνα προσφέρει ένα είδος σταθερότητας μέσα στην ημέρα

Η πανδημία τον τελευταίο χρόνο έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας, αλλά και στα προγράμματά μας. Το ότι περνάμε όλη την ημέρα στο σπίτι πιθανόν να αποσυντονίζει μερικούς ανθρώπους, κάνοντάς τους να μην τηρούν τον κλασικό προγραμματισμό τους όπως θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι όσα άτομα είναι λιγότερο ενεργά μέσα στην ημέρα τους και δεν τηρούν κάποιο (οποιoδήποτε) πρόγραμμα, τείνουν να παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης και να νιώθουν μοναξιά.

Το να έχεις θέσει μια ρουτίνα περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα σου, αφιερώνοντας μία ώρα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς στο να σε φροντίσεις, αποτελεί κάτι σαν δέσμευση προς εσένα που δεν θα θες να αθετήσεις. Ειδικά δε όταν πρόκειται για μια τόσο ευχάριστη συνήθεια - το pampering του εαυτού σου.

#2. Το να αφιερώνεις χρόνο στο skincare ενεργοποιεί την παραγωγή χημικών στον εγκέφαλο που σε κάνουν να νιώθεις πιο χαρούμενη

Καλό είναι να δημιουργήσεις μια ρουτίνα ομορφιάς που θα εμπεριέχει τη χρήση ενυδατικών προϊόντων, με υφή και μυρωδιά που σου δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση, ώστε να ανυπομονείς να τις εφαρμόσεις στο δέρμα σου. Σκέψου πόσο ωραία θα νιώσεις μετά από ένα face massage, έναν καθαρισμό προσώπου με ένα μυρωδάτο cleanser, μια face mask με άρωμα που σε ταξιδεύει, ένα χαλαρωτικό bubble bath με άλατα.. και τόσα άλλα που μπορείς να δοκιμάσεις. Δώσε βάση στα αρώματα και στις μυρωδιές που θα επιλέξεις, καθώς εδώ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τα αισθήματα που θα νιώσεις.

Επιπλέον, οι DIY μάσκες και peelings (που μπορείς να βρεις εδώ κι εδώ) μπορούν επίσης να σε κάνουν να νιώσεις τη χαρά της δημιουργίας, ότι φτιάχνεις κάτι εντελώς δικό σου, με τον τρόπο και τα υλικά που εσύ επιλέγεις. Δεν είναι να απορείς που έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις DIY συνταγών εν μέσω καραντίνας.

#3. Η skincare ρουτίνα μπορεί να σε φέρει πιο κοντά με αγαπημένους σου

Κι όμως, σκέψου πόσο πιο ωραία θα περνούσες αν κανόνιζες να κάνεις συχνά face masks με την κολλητή, την αδερφή ή τη μαμά σου. Θα μοιραζόσασταν μια girly συνήθεια έχοντας όλον τον χρόνο να συζητήσετε για τα προσωπικά σας, να χαλαρώσετε και να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Ακόμα και με το αγόρι σου θα είχε πλάκα να το δοκίμαζες: ξεχνάς πόσες celebrities το έκαναν πράξη στην πρώτη καραντίνα; Η Dua Lipa και η Kaia Gerber είναι μερικές μόνο από τις διάσημες που ανέβαζαν φωτογραφίες τους με sheet masks παρέα με τα αγόρια/φίλους τους.

#4. Η συγκέντρωση του να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου σε αποσπά από κακές σκέψεις

Η απαισιοδοξία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της περιόδου που περνάμε. Πόσες φορές δεν έχουν περάσει κακές σκέψεις που οφείλονται στο άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον; Το να συγκεντρώνεις την προσοχή σου σε κάτι που σε χαλαρώνει και σε κάνει να αισθάνεσαι αλλά και να δείχνεις όμορφη, σου αποσπά το μυαλό και σε κάνει να δίνεις όλο το focus στη δημιουργική αυτή διαδικασία του skincare και μόνο.

#5. Το skincare είναι μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό σου

Το να αφιερώνεις λίγο παραπάνω χρόνο στο να περιποιείσαι την επιδερμίδα σου στέλνει άλλο ένα μήνυμα στον εαυτό σου: ότι τον φροντίζεις γιατί τον αγαπάς και το αξίζεις. Αξίζεις όλο αυτό το τελετουργικό ομορφιάς για να δείξεις αλλά και να νιώσεις ο πιο όμορφος εαυτός σου. Ακόμα κι αν ξοδέψεις μόνο 5 λεπτά για να κάνεις μια απολέπιση ή να βάλεις την ενυδατική σου, αυτές οι τόσο μικρές κινήσεις μπορούν να αποβούν θαυματουργές για την ψυχολογία σου. Γιατί στην τελική, το να νοιάζεσαι για την επιδερμίδα σου και να φροντίζεις να είναι κάθε μέρα στα καλύτερά της, θα δώσει τουλάχιστον ένα boost στην αυτοπεποίθησή σου - και άρα, στη διάθεσή σου.

Δες επίσης: Οι επιπτώσεις του άγχους στο πρόσωπό σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i