Relationship Goals: 5 εύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις την τέλεια σχέση

Τι προτείνουν οι σύμβουλοι σχέσης;

Είτε βρίσκεσαι σε μία μακροχρόνια σχέση, είτε όχι, ένα είναι το ζητούμενο. Για να διατηρήσεις την τέλεια σχέση των πρώτων ημερών, χρειάζεται να κάνεις μεγάλη προσπάθεια, επενδύοντας συναισθηματικά και αφιερώνοντας χρόνο. Η απαιτητική καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν στον αναμενόμενο αυτόματο πιλότο, κάτι που δεν το θέλει κανείς από τους δύο. Προκειμένου, λοιπόν, να μη φτάσεις στο σημείο να αναρωτηθείς τι κάνεις εδώ, διαλύοντας κάτι που είχε πραγματική σημασία, σου προτείνουμε 5 ιδέες ειδικών συμβούλων σχέσεων, για να κρατήσεις τη σχέση σου στα καλύτερά της. 

1. Έκφρασε την εκτίμησή σου

Συμβαίνει συχνά, ειδικά στις σχέσεις που μετρούν πολλά χρόνια, αρκετά πράγματα να είναι δεδομένα. Παρόλα αυτά, το ότι θυμήθηκε να σου αγοράσει κάτι από το σούπερ μάρκετ, το ότι σκέφτηκε να σου πάρει λουλούδια ή απλά έπλυνε τα πιάτα, χρειάζεται το ευχαριστώ σου και την έκφραση της εκτίμησής σου. Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια και πιστοποιημένη σεξολόγο Holly Richmond, έρευνες έχουν δείξει πως όταν οι σύντροφοι νιώθουν περισσότερο πως τους εκτιμούν, είναι σημαντικά πιο χαρούμενοι στη σχέση τους. Από την άλλη, όπως υπογραμμίζει, αν ο σύντροφός σου δεν είναι αυτής της λογικής, μπορείς να του εκφράσεις το πώς θα ήθελες να δείχνει εκείνος περισσότερο την εκτίμησή του προς το πρόσωπό σου. 

2. Κανόνισε εβδομαδιαία meetings για τη σχέση σας

Δεν θα είναι τόσο "επαγγελματικό" όσο ακούγεται. Απλά, διαλέξτε από κοινού μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα, κατά την οποία θα κάνετε μία επισκόπηση της σχέσης σας. Όπως εξηγεί η Jessa Zimmerman, σύμβουλος σχέσεων, με αυτό τον τρόπο θα μπόρεσετε να λύσετε όποια ένταση, πρόβλημα έχει προκύψει, ώστε να μην το προσπεράσετε. Επιπλέον, μπορείτε να αναφέρετε τα highlights της εβδομάδας σας, ώστε να ξέρει ο ένας για τον άλλο το πού βρίσκεται ψυχολογικά, κάτι που δεν έχει να κάνει άμεσα με τη σχέση σας, αλλά που φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή. 

3. Μην είσαι προκατειλημμένη

Σε μία σχέση δεν σημαίνει πως δεν θα μαλώσεις ποτέ. Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει, χρειάζεται να βλέπεις τα πράγματα όσο πιο αποστασιοποιημένα γίνεται, ώστε να βοηθήσεις την κατάσταση. Το φυσιολογικό για κάθε σύντροφο είναι ότι δεν θέλει να πληγώσει τον αγαπημένο του, όμως υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να μην προδικάσεις την κατάσταση, ακούγοντας αρχικά το επιχείρημα του συντρόφου σου και δίνοντας χώρο σε μία παραγωγική συζήτηση, χωρίς να περάσεις αμέσως στην αντεπίθεση, όπως υπογραμμίζει η Richmond. Επιπλέον, προσπάθησε να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και το πώς σε κανει να νιώθεις η εκάστοτε κατάσταση, καθώς ενδέχεται ο σύντροφός σου να μην έχει καταλάβει πού βρίσκεται το λάθος.

4. Κάνε κάτι σημαντικό για εκείνον

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο, αρκεί μία μικρή κίνηση που όμως σημαίνει πολλά για εκείνον. Προσπάθησε να βάλεις στο ετήσιο πρόγραμμα αυτές τις μικρές κινήσεις, μία για κάθε μήνα, οι οποίες θα μιλούν στην καρδιά του συντρόφου σου. Το κλειδί σε αυτό το σημείο είναι ο προγραμματισμός και η σκοπιμότητα, στοιχεία που είναι ουσιώδη σε μία σχέση. 

5. Μίλησε για το σεξ

Το απεριόριστο σεξ δεν ισούται απαραίτητα με μια υγιή σεξουαλική ζωή. "Μία υγιής σεξουαλική ζωή είναι ένα σημαντικό κομμάτι μιας υγιούς, φυσιολογικής ζωής και για να έχεις καλό σεξ, πρέπει να συζητάς γι'αυτό", επισημαίνει η Richmond. Προσπάθησε να καθίσεις με τον σύντροφό σου και να συζητήσετε σχετικά με το τι σας αρέσει, τι θελετε να κάνετε περισσότερο και τι λιγότερο, όσο και αν το αν νιώθετε και οι δυο την ικανοποίηση που πρέπει.