Πώς θα λήξεις ευγενικά (και ανώδυνα) μία σχέση του καλοκαιριού

Ήταν ρομαντική, ενθουσιώδης, όμως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα.

Οι σχέσεις του καλοκαιριού είτε θα αποδειχθούν πως ήταν η αρχή για ένα δυνατό love story που ούτε κι εσύ περίμενες πως θα ξεκινούσε, είτε θα διαπιστώσεις πως ήταν αυτό που έλεγε και το όνομά τους και εκεί θα παραμείνουν... στο καλοκαίρι. Μπορεί να ήταν μία όμορφη ιστορία, η οποία ωστόσο συνειδητοποίησες πως είχε ημερομηνία λήξης και αυτό είναι φυσιολογικό. Πώς, λοιπόν, θα καταφέρεις να τη λήξεις χωρίς να πληγώσεις τον "καλοκαιρινό" σου σύντροφο;

1. Η ειλικρίνεια είναι το παν

Αν και οι δύο δεν ήσασταν στην ίδια σελίδα και ο ένας αγνοεί πως τελικά ήταν απλά μια καλοκαιρινή περιπέτεια, οφείλεις να είσαι ειλικρινής και να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. Όσο πιο νωρίς πεις την αλήθεια σου, τόσο πιο εύκολος θα είναι ο χωρισμός, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα που περάσατε μαζί δεν ήταν και μια ζωή. 

2. Μίλα με τις πράξεις σου 

Πριν κάνεις την κουβέντα που θα σας απομακρύνει για πάντα, μπορείς να προετοιμάσεις το έδαφος, δείχνοντας την αλλαγή στην συμπεριφορά σου. Προσπάθησε να μη δείχνεις τόσο διαθέσιμη στις συνομιλίες σας και να είσαι πιο απόμακρη. Σε καμία περίπτωση, όμως, μην καταφύγεις στο ghosting. Παράλληλα, προσπάθησε να μειώσεις τον χρόνο που περνάτε μαζί, γεμίζοντας το πρόγραμμά σου με δραστηριότητες που δεν δείχνουν ότι τον αποφεύγεις. 

3. Ρίξε την κάρτα της μη αποκλειστικότητας

Προσπάθησε να πείσεις τον προσωρινά σύντροφό σου πως έχετε μια χαλαρή σχέση, δείχνοντας πως έχεις κάνει κι άλλες γνωριμίες ή ότι είσαι πολύ κουλ σε ό,τι αφορά την αποκλειστικότητα στη σχέση σας. Κάποια στιγμή ίσως κάνει το βήμα για να συζητήσετε σχετικά με τη σχέση σας και εκείνη είναι η καλύτερη συγκυρία για να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. 

4. Δώσε λίγο χρόνο

Δεν σημαίνει το ότι επειδή είχες αποφασίσει ότι ήταν μία σχέση του καλοκαιριού, θα πρέπει αυστηρά και να τελειώσει. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να καταλάβεις αν πράγματι ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου δεν σου κάνει. Ωστόσο, αν επέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και η διάθεσή σου προς εκείνον δεν λέει να αλλάξει, πήγαινε αμέσως στη συμβουλή 1.