Τα φυσικά smoothies πρωτεΐνης και οι καλύτερες ιδέες για πρωινό που θα σε κρατήσει

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό.

Τα smoothies πρωτεΐνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να σε βοηθήσουν να νιώθεις χορτάτη και γεμάτη ενέργεια για πολλές ώρες. 

Τι είναι τα φυσικά smoothies πρωτεΐνης και γιατί να τα προτιμήσεις; 

Τα smoothies φυσικής πρωτεΐνης συνήθως παρασκευάζονται με ολόκληρα, μη επεξεργασμένα συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους και φυσικές πηγές πρωτεΐνης όπως γιαούρτι ή γάλα. Αυτά τα smoothies τείνουν να είναι χαμηλότερα σε πρόσθετα σάκχαρα και τεχνητά συστατικά και υψηλότερα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Από την άλλη πλευρά, άλλα smoothies πρωτεΐνης μπορεί να χρησιμοποιούν περισσότερα επεξεργασμένα συστατικά, όπως σκόνες πρωτεΐνης από ορό γάλακτος ή καζεΐνη, και μπορεί να περιέχουν περισσότερα πρόσθετα σάκχαρα ή τεχνητά αρώματα και γλυκαντικά. Ενώ αυτά τα smoothies αυτά μπορεί να παρέχουν πρωτεΐνη, μπορεί να μην παρέχουν το ίδιο επίπεδο άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στα smoothies με φυσική πρωτεΐνη.

Μερικές ιδέες βασικών συστατικών για φυσικά smoothies πρωτεΐνης:

Smoothie πρωτεΐνης μούρων: Παρασκευάζεται με ανάμεικτα μούρα (που είναι από τα πιο πρωτεϊνούχα φρούτα) και γιαούρτι. Τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ το γιαούρτι παρέχει προβιοτικά και έξτρα πρωτεΐνες. 

Smoothie με πράσινη πρωτεΐνη: Αυτό το smoothie είναι τέλειο για όσους θέλουν να προσθέσουν περισσότερα πράσινα λαχανικά στη διατροφή τους. Μπορείς να προσθέσεις σπανάκι ή λάχανο. Τα λαχανικά αυτά είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο. 

Smoothie με πρωτεΐνη φυστικοβούτυρου: Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν μπορεί να είναι νόστιμο; Φτιάξε ένα smoothie χρησιμοποιώντας φυστικοβούτυρο και γάλα αμυγδάλου. Το φυστικοβούτυρο παρέχει υγιή λίπη και πρωτεΐνη, όπως επίσης και το γάλα αμυγδάλου. 

Ιδέες για πρωινό με smoothies που θα σε κρατήσουν χορτάτη και με ενέργεια μέσα στη μέρα: 

  • Πράσινο smoothie: Φτιάξε ένα μείγμα από σπανάκι, λάχανο, μπανάνα, αβοκάντο και γάλα αμυγδάλου για ένα smoothie γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Αφού τα αλέσεις, ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε από πάνω κομμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους για πρόσθετη υφή και γεύση.
  • Smoothie με φυστικοβούτυρο: Άλεσε κατεψυγμένες φράουλες, μπανάνα, φυσικό φυστικοβούτυρο, γάλα αμυγδάλου και μια λίγο εκχύλισμα βανίλιας για ένα νόστιμο και χορταστικό smoothie. 
  • Smoothie με σπόρους chia: Μούλιασε τους σπόρους chia σε γάλα αμυγδάλου όλη τη νύχτα για ζελεδένια υφή και μετά άλεσε το μείγμα με μπανάνα, βατόμουρα και σπανάκι για ένα smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνη που θα σε κρατήσει χορτάτη όλο το πρωί.
  • Τροπικό smoothie: Συνδύασε κατεψυγμένο ανανά, μάνγκο, μπανάνα και γάλα καρύδας για ένα αναζωογονητικό smoothie γεμάτο με φυσική γλυκύτητα και φυτικές ίνες.
  • Smoothie γιαουρτιού: Συνδύασε γιαούρτι, κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, μπανάνα και γάλα αμυγδάλου για ένα κρεμώδες και χορταστικό smoothie με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε ζάχαρη.
  • Smoothie με βούτυρο αμυγδάλου: Ανακάτεψε γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, βούτυρο αμυγδάλου, σκόνη κακάο και μια πρέζα κανέλα για ένα νόστιμο και απολαυστικό smoothie που είναι επίσης υγιεινό και χορταστικό.
  • Smoothie με βρώμη: Η βρώμη μπορεί να αναμειχθεί με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου και κανέλα για ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες που είναι εύκολο να το φτιάξεις και είναι πολύ εύπεπτο. 
  • Smoothie με παντζάρια: Τα ψητά παντζάρια, το καρότο, το μήλο και το τζίντζερ μπορούν να αναμειχθούν με γάλα αμυγδάλου για να δημιουργήσουν ένα θρεπτικό smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Αυτές οι ιδέες για πρωινό smoothie με φυσική πρωτεΐνη είναι εύκολο να γίνουν και να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σου. Είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Πώς θα καταφέρεις, όμως, να εξασφαλίσεις το μάξιμουμ των τελευταίων; Όταν φτιάχνεις smoothies, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα καλό μπλέντερ που να μπορεί να αναμειγνύει όλα τα υλικά μαζί ομαλά, χωρίς να αλλοιώνει τη θρεπτική τους αξία. 

Το personal μπλέντερ nutribullet σε βοηθάει να παραμένεις υγιής, να κάνεις καλό στον εαυτό σου και σε ενθαρρύνει να πάρεις στα χέρια σου τη διατροφή σου, κάνοντας την υγιεινή διατροφή πιο εύκολη και απλή από ποτέ. Για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των φρούτων και των λαχανικών, τα μπλέντερ nutribullet κάνουν πραγματικά τη διαφορά, ενώ με το ασφαλές δοχείο to - go μπορείς να πάρεις το smoothie σου μαζί σου όπου πας. 

Σε σχέση με τα άλλα μπλέντερς, το nutribullet δεν αλέθει απλά τα υλικά, αλλά χρησιμοποιεί σύστημα εκχύλισης θρεπτικών συστατικών. Μεταξύ άλλων, μπορεί να σπάσει μικροσκοπικά superfoods, όπως λιναρόσπορο και chia που τα άλλα μπλέντερς δεν μπορούν να πιάσουν στις λεπίδες τους. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα στα smoothies σου, εύκολα, και τέτοια υλικά για έξτρα φυσική πρωτεΐνη. 

Επιπλέον, αντίθετα με τα μπλέντερ και τους αποχυμωτές, διασπά το κυτταρικό τοίχωμα των φρούτων, λαχανικών, καρπών κ.ά. και απελευθερώνει τις βιταμίνες, την πρωτεΐνη και τα μέταλλα που περιέχουν. Τέλος, με την αποκλειστική κυκλωνική του κίνηση, τις ειδικές λεπίδες και το ισχυρό μοτέρ υψηλής ταχύτητας 900 W, που αγγίζει τις 21.000 στροφές, "σπάει" τα τρόφιμα στην πιο αφομοιώσιμη μορφή τους.

Επισκέψου το nutribullet.gr για να δεις αναλυτικά τη μεγάλη γκάμα των blenders για όλες τις χρήσεις αλλά και να μάθεις ποιο είναι το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες και lifestyle.