Grape Seed -εδώ; Detox now: Tα αντιοξειδωτικά που σταματούν τη γήρανση

Βρήκαμε τον τρόπο να κάνεις τον χρόνο τον καλύτερό σου φίλο.

Τόσα χρόνια τώρα, η κοινωνία μοιάζει να είναι εμμονικά προσκολλημένη στη νεότητα, τη νεανική όψη, τη φρεσκάδα και όσα αυτά περικλείουν. "Εμμονικά" με έναν τρόπο σαν το γήρας να μην αποτελεί ένα φυσικό μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης και πορείας: Εν αντιθέσει, η γήρανση δαιμονοποιείται και μοιάζει σαν το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σε βρει, ιδίως φυσικά (ω, τι πρωτότυπο) αν είσαι γυναίκα.

Το να κυνηγάς εμμονικά τη νεότητα, είναι πια τόσο "γερασμένο", αναίτιο και κλισέ

Χωρίς λοιπόν να διαθέτω την κατά τα άλλα αξιοθαύμαστη δύναμη αντίστασης σε όλο αυτό το τοξικό πρότυπο που μας σερβίρεται επί δεκαετίες και στην προσπάθεια να μοιάζω πάντα σαν να αποφοίτησα μόλις το λύκειο, ξέχασα πόσο σημαντικό είναι τελικά να προχωράς, να βελτιώνεσαι, να αλλάζεις και να εξελίσσεσαι.

Όμορφο κορίτσι, όμορφη έφηβη, όμορφη γυναίκα

Από τα 18 είμαι ένας κυριολεκτικά διαφορετικός άνθρωπος και κανείς δεν θα ήθελα να με γυρίσει στην τότε εκδοχή μου, που δεν είχε διαβάσει όσα βιβλία έχει διαβάσει η σημερινή, δεν είχε κάνει τόσα ταξίδια, δεν είχε γευτεί τόσα γέλια και χαρές, δεν, δεν, δεν...Η λίστα ευτυχώς είναι ατελείωτη.

Γιατί να θέλω λοιπόν να "σταματήσει" ο χρόνος σε ό,τι αφορά την εμφάνισή μου; Αυτό που- ευτυχώς- δεν άργησα να συνειδητοποιήσω είναι πόσο πολύ ματαιοπονούσα όταν αναλωνόμουν στον αέναο φαύλο κύκλο να βρω το "μαγικό" εκείνο μαντζούνι που θα κάνει τους πάντες να απορούν ποιος στο καλό είναι ο θαυματουργός δερματολόγος μου.

Και κάπου εκεί ήρθε η εικόνα μου στον καθρέφτη να μου χαρίζει μερικά αλύπητα βλέμματα θλίψης, σαν να αισθάνεται προδομένη, σαν να αναρωτιέται γιατί στο καλό την πολεμάω τόσο: Μήπως αν αγαπήσεις τελικά κάθε ξεχωριστό στάδιο της ηλικιακής σου πορείας, το αποτέλεσμα αποβεί τελικά πολύ καλύτερο για την ψυχολογία σου και εν τέλει και την εμφάνισή σου;

Εγώ το κατάφερα.

Ε, και μάντεψε τι συνέβη: Όντως όλοι με ρωτούν ποιο είναι το κόλπο μου να δείχνω τόσο φρέσκια και νέα, με έναν τρόπο "συνωμοτικό" σαν να πρόκειται να τους αποκαλύψω την σούπερ-υπερτέλεια νέα τεχνική μπότοξ που σε γυρίζει 20 χρόνια πίσω μέσα σε λίγα λεπτά. Και παρόλο που θα μπορούσε και αυτό να είναι μία κατά τα άλλα καλή επιλογή, δεν είναι η ισχύουσα στην περίπτωσή μου.

Botox αυτοπεποίθησης, ενέσεις αυτο-αγάπης και θεραπείες αποδοχής

Η δική μου "συμφωνία με τον διάβολο" προκειμένου να δείχνω νέα, ξεκούραστη και έτοιμη να αρπάξω τη ζωή από τα μαλλιά (αυτό δεν κάνουν εκείνα τα 18χρονα είπαμε;) ακούει στη λέξη αντιοξειδωτικά.

Όχι, δεν πίνω αίμα αθώων νεογέννητων μωρών κάθε βράδυ. Πίνω Beyond Grape Seed.

Πρόκειται για την τελευταία λέξη στον τομέα της αντιγήρανσης από τη Flora, που σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής- σε πρακτικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο, μπορούν να σου χαρίσουν εκείνη την πολυ-διαφημισμένη "ομορφότερη πλευρά του εαυτού σου".

Μου το συνέστησε ο δερματολόγος μου και πρόκειται για κάτι για το οποίο θα τον ευγνωμονώ για πάντα, μιας και είναι σαν έκτοτε να μου άνοιξε μια "νέα οπτική θέασης του κόσμου".

Ας δούμε πιο αναλυτικά σε τι αναφέρομαι:

Με την αντιοξειδωτική του φόρμουλα από κουκούτσια σταφυλιών, μύρτιλα και cranberries, η αντιοξειδωτική του δράση είναι 20 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C και 50 φορές από τη βιταμίνη Ε. Πρώτο, ε;

Συνδυάζοντας ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς, περιέχει Ολιγομερείς Προανθοκυανιδες (ή OPCs) από σπόρους σταφυλιών που, μαζί με ένα πλήρες φάσμα βιοφλαβονοειδών από cranberries και μύρτιλα, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οι τελευταίες συνδέονται με σειρά προβλημάτων υγείας όπως η πρόωρη γήρανση και η οξειδωμένη χοληστερόλη.

 Το Beyond Grape Seed δρα "σαν καλλυντικό από μέσα", καθώς χάρη στην ισχυρή και ασφαλή αντιοξειδωτική του φόρμουλα:

  • Προστατεύει τα κύτταρα και τους ιστούς από οξειδωτικές βλάβες
  • Διατηρεί την ελαστικότητα των αγγείων
  • Ανακουφίζει τα συμπτώματα των ευρυαγγειών στα πόδια
  • Ενισχύει το ενδογενώς παραγόμενο κολλαγόνο
  • Ενισχύει την όραση
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων

Η επιστήμη από πίσω

Υποστηριζόμενο από 60+ χρόνια έρευνας, είναι μη γενετικά τροποποιημένο (non GMO) και κατάλληλο για χορτοφάγους. Μάλιστα, εκτός όλων των άλλων βοηθά στη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη μη σύνθετη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια (CVI), όπως η αίσθηση οιδήματος, το "βάρος” και το μυρμήγκιασμα στα πόδια.

Συν Beyond Grape Seed και χείρα κίνει

Εκτός των αντιοξειδωτικών μου λοιπόν, που συνηθίζω να αποκαλώ lifting σε κομψό φαρμακευτικό μπουκαλάκι, φροντίζω να εφαρμόζω μερικές ακόμη τακτικές για να είναι το detox μου 100% ενισχυμένο.

Με την ελπίδα να μην γίνω μία ακόμη γραφική που επαναλαμβάνει τα ίδια, θα τα επαναλάβω. Το τρίπτυχο της νεανικής όψης αποτελείται από:

Καλό, ποιοτικό ύπνο. Οι οχτώ ώρες καθημερινής ανάπαυσης είναι κυριολεκτικά ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να δείχνει φρέσκια και λαμπερή, χωρίς εσύ να χρειάζεται να κάνεις (κυριολεκτικά) τίποτα.

Πες το νερό, νεράκι. Και μετά κατανάλωσε οχτώ ποτήρια από αυτό το δροσιστικό υγρό που απλόχερα μας χαρίζει η φύση.

"Όταν η νικοτίνη μπαίνει από το στόμα, η νεότητα πηδάει από το παράθυρο" ήταν μια ακόμη ατάκα του αγαπημένου μου δερματολόγου και η αλήθεια είναι πως ναι, η διακοπή του καπνίσματος είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Υγιεινή διατροφή, αυτή η υπέροχη μάστιγα. Μαζί με τα Beyond Grape Seed, ακολουθώ και μια beyond healthy πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, που όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ τη χρησιμότητά της. Burger από φτηνό delivery τα 18χρονα; Σπιτικό νοστιμότατο burger εγώ. 

Μια τοξικότητα, μα ποια τοξικότητα. Τέλος, αυτό που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα αν θέλει να δείχνει νέα, σαν να γύρισε μόλις από την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή, είναι να πει "αντίο" στην τοξικότητα που την περιβάλλει από παντού. Τοξικοί άνθρωποι, τροφές, συναισθήματα, ουσίες είναι όλα εκεί, έτοιμα να σου "κλέψουν" χρόνο και νεότητα. 

Δεν τελείωσα χθες το σχολείο και χαίρομαι πολύ για αυτό: Είμαι ΤΟΣΟ καλύτερη από τότε και σε τόσα πολλά επίπεδα, που δεν θα γύριζα τον χρόνο πίσω ούτε ένα λεπτό. Λαμβάνοντας τη διαδικασία της γήρανσης ως κάτι δεδομένο από το οποίο δεν μπορεί κανείς (ούτε υπάρχει λόγος να προσπαθεί) να ξεφύγει, όλα είναι τελικά θέμα mindset. Μόνο εκκινώντας από μια θέση αγάπης για την εικόνα μας μπορούμε να επέμβουμε σε αυτή με ουσιαστικά θετικό τρόπο, καθότι καμία θετική αλλαγή δεν μπόρεσε ποτέ να επέλθει από συναισθήματα μίσους και κατωτερότητας.

Έτσι, σε πείσμα όλων όσων με καλούσαν να αντιπαθώ την σταδιακά γηραιότερη εικόνα μου, εγώ άρχιζα να την αγκαλιάζω με όλο και μεγαλύτερη αποδοχή, χαρά και αγάπη, καλωσορίζοντας την παραμικρή αλλαγή με ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη που η ζωή με αξίωσε να φτάσω μέχρι εδώ, μου έδωσε την ευκαιρία να τη γευτώ και να συνεχίσω να την γεύομαι κάτω από άλλο πρίσμα καθημερινά, ούσα η νέα "εγώ" κάθε πρωί.

Πολέμισέ τα με υπερ-beyond δόσεις αυτοπεποίθησης, αγάπης και αυτο-σεβασμού. ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ.