Ρεγγίνα Μακέδου: "Ο διαβήτης δεν είναι εμπόδιο στη ζωή μου"

Δεν έχει επιτρέψει στην πάθησή της να μπει εμπόδιο στη ζωή της και στα "θέλω" της, γι’ αυτό και η προσωπική της ιστορία αποτελεί έμπνευση για όλους μας.

Γνωρίσαμε καλύτερα τη Ρεγγίνα Μακέδου από την παρουσία της στο Dancing With The Stars, αξίζει όμως να μάθουμε – και να πάρουμε δύναμη και ενέργεια – περισσότερα για εκείνη. Εδώ η Ρεγγίνα μας μιλά για όλα σε πρώτο πρόσωπο.

Ποια είναι

Είμαι γυμνάστρια και προπονήτρια κολύμβησης και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με το fitness. Νιώθω απίστευτα τυχερή
που μπορώ να κάνω ως επάγγελμα το χόμπι μου και αγαπώ τόσο πολύ τη γυμναστική και τις αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης, με την κολλητή μου φτιάξαμε μια εταιρεία με ρούχα και προγράμματα γυμναστικής online, οπότε το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι γεμάτο.

Το Dancing With The Stars ήταν μια μοναδική εμπειρία, αρχικά γιατί γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, αλλά και επειδή, χάρη στον εξαιρετικό καβαλιέρο μου, αγάπησα τον χορό ακόμα περισσότερο. Είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος και να βοηθήσω όσο μπόρεσα τον σκοπό για τον οποίο γίνεται.

Για τον "χορό" με τον καρκίνο 

Γιατί έφτιαξα από το δωμάτιο του νοσοκομείου τα βιντεάκια "Χορεύοντας με τον καρκίνο"; Έμπνευση ήταν μια φίλη που είχε δει μια γυναίκα με τον ίδιο τύπο λευχαιμίας μ’ εμένα και η οποία κάθε μέρα χόρευε. Με πήρε, λοιπόν, τηλέφωνο και μου είπε "εσύ γιατί να κάθεσαι να κλαις;". Κάπως έτσι άρχισα να σηκώνομαι από το κρεβάτι και σιγά σιγά να βλέπω αλλιώς τη νοσηλεία μου. Χόρεψα λοιπόν με τον καρκίνο, αρχικά για να περάσει ο ατέλειωτος χρόνος εκεί μέσα και να πάρω δύναμη. Σιγά σιγά και μεεσωτερική δουλειά κατάλαβα ότι η δύναμη είναι μέσα μας. Έπαιρνα τόση αγάπη και δύναμη από όλο τον κόσμο, που θα ήταν αχαριστία να μην τη μοιραστώ.

Για τη διάγνωση του διαβήτη

Διαγνώστηκα με σακχαρώδη διαβήτη στα 32 μου. Αρχικά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Νόμιζα ότι δε θα μπορώ να τρώω όπως πριν, δε θα μπορώ να γυμνάζομαι όπως πριν, γενικά πίστευα ότι η ζωή μου θα άλλαζε. Τελικά, με τη βοήθεια του αγαπημένου μου γιατρού και μετά από ώρες εκπαίδευσης για τη διαχείριση κάθε κατάστασης, κάνω τα πάντα ακριβώς όπως πριν. Ευτυχώς, οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει την παρακολούθηση της γλυκόζης πολύ εύκολη κι έτσι μπορώ να απολαμβάνω ελεύθερα όλες τις αγαπημένες μου δραστηριότητες.

Η ζωή με τον διαβήτη 

Αυτό που λέω σε πολύ κόσμο που επικοινωνεί μαζί μου είναι να μάθει να ζει με τον διαβήτη, μπορεί να φαίνεται βουνό, αλλά είναι απλά ο πρώτος καιρός. Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που ουσιαστικά εσύ ο ίδιος γίνεσαι ένας μικρός γιατρός του εαυτού σου, οπότε χρειάζεται σωστή εκπαίδευση από τον κατάλληλο γιατρό και μετά όλα είναι ρουτίνα, η ζωή κυλά κανονικά. 

Έχω πολύ έντονη καθημερινότητα και το σύστημα FreeStyle libre κυριολεκτικά μου έχει λύσει τα χέρια. Ελέγχω τη γλυκόζη μου στο κινητό μου τηλέφωνο χωρίς τρυπήματα στα δάχτυλα, εύκολα και γρήγορα. Και, ακριβώς επειδή μου επιτρέπει να κάνω παρά πολλές μετρήσεις, έχω βελτιώσει απίστευτα και τις τιμές του σακχάρου μου.

Για το μέλλον μόνο ένα πράγμα ονειρεύομαι, εύχομαι και θέλω: υγεία! Εάν είμαι γερή, όλα τα άλλα θα έρθουν.

Tags