Κοιμήθηκα για πρώτη φορά με κουβέρτα βαρύτητας και να τι παρατήρησα

Τα οφέλη της κουβέρτας βαρύτητας Prosleep και αν πράγματι λειτούργησαν στην πράξη.

Πιστεύω δεν είμαι η μόνη που κατά καιρούς πιάνω τον εαυτό μου να δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. Είναι οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, κάτι που συνέβη και με προβλημάτισε, η κακή ψυχολογική μου κατάσταση εξαιτίας της εποχής που διανύουμε ή και όλα αυτά μαζί που συχνά δεν με αφήνουν να απολαύσω λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Κάτι ανάλογο μού συνέβη και πριν από λίγο καιρό, όταν για μέρες πέφτοντας στο κρεβάτι, έβλεπα τις ώρες να περνούν, χωρίς όμως να με παίρνει ο ύπνος. Και όσο κι αν στριφογυρνούσα, μετρούσα πρόβατα, έκανα μία βόλτα στο σαλόνι και ζέσταινα λίγο γάλα για να με ηρεμήσει, τίποτα δεν μπορούσε να βοηθήσει την κατάστασή μου. Το αποτέλεσμα; Η επόμενη ημέρα με έβρισκε με κάτι τεράστιους μαύρους κύκλους και τα επίπεδα ενέργειάς μου στο μηδέν.

Προς έκπληξή μου ανακάλυψα, διαβάζοντας μια νέα έρευνα, πως δεν είμαι σίγουρα η μόνη, καθώς δίχως αμφιβολία ταυτίζομαι με το 40% του πληθυσμού στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αϋπνίας σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού. Ύστερα από αρκετή έρευνα για το τι θα μπορούσε να με βοηθήσει, έχοντας απορρίψει διάφορες "συνταγές”, μία φίλη μου μου πρότεινε να δοκιμάσω τις κουβέρτες βαρύτητας - που μέχρι τότε δεν είχα ξανακούσει -, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να με οδηγήσει στις κουβέρτες βαρύτητας Prosleep.

Κουβέρτα βαρύτητας για όνειρα γλυκά

Διαβάζοντας για πρώτη φορά για τις κουβέρτες βαρύτητας, αυτόματα το μυαλό σου μπορεί να πάει στο "διάστημα”. Για να σε προσγειώσω στη Γη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό, παρά με τον ύπνο σου. Όπως ανέφεραν οι σχετικές πληροφορίες για το "παράξενο" αυτό προϊόν, επρόκειτο για τον 100% φυσικό τρόπο να απαλλαγείς από το στρες, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον ύπνο σου. Ειδικότερα, πρόκειται για μια κουβέρτα που ζυγίζει από 6 έως 14 κιλά, η οποία σχεδιάστηκε για να παρέχει στο σώμα την αίσθηση ότι λαμβάνεις μια γιγαντιαία, στοργική αγκαλιά. Ειδικότερα, στο εσωτερικό της έχουν τοποθετηθεί χιλιάδες γυάλινα υποαλλεργικά σφαιρίδια σε μορφή άμμου, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε κατάλληλα διαμορφωμένες κυψέλες για να μην μετακινούνται και χαλάνε την τέλεια κατανομή πίεσης.

Το κλειδί βρίσκεται στην επιστήμη

Ακόμα κι αν είσαι open-minded σχετικά με τα όσα συμβαίνουν και δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη λογική, η κουβέρτα βαρύτητας δεν κάνει μαγικά- το ακριβώς αντίθετο- όλη η φιλοσοφία τους βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες. Πιο αναλυτικά, η κουβέρτα βαρύτητας, που είναι αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό, ασκεί μια σταθερή και ήπια πίεση στο σώμα -γνωστή ως Βαθειά Απτική Πίεση- που βοηθά το άτομο να χαλαρώσει από το στρες, να αποκοιμηθεί γρηγορότερα, αλλά και να παραμείνει σε ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς περισπάσεις. Η Βαθεία Απτική Πίεση λειτουργεί με τον ίδιο ευεργετικό τρόπο όπως ένα χαλαρωτικό μασάζ ή το "φάσκιωμα” στα μωρά, που τα βοηθά να ηρεμήσουν από το κλάμα και να κοιμηθούν. Ωστόσο, η επιστήμη δεν γνώρισε σήμερα τις κουβέρτες βαρύτητας, αφού χρησιμοποιούνται από την ιατρική κοινότητα εδώ και πολλές δεκαετίες ως μέσο για τη θεραπεία ατόμων με αυτισμό, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ψυχικές διαταραχές και άλλες αγχώδεις και αισθητηριακές διαταραχές.
 

Η κουβέρτα της "αγάπης”

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς συμβαίνει αυτό. Στην πράξη, η ήπια πίεση που ασκείται από την κουβέρτα στο σώμα έχει ως αποτέλεσμα να "βάλει” το σώμα σε κατάσταση χαλάρωσης, βοηθώντας το αυτόνομο νευρικό σύστημα να περάσει από το συμπαθητικό στο παρασυμπαθητικό του τμήμα. Από την άλλη, η σταθερή αυτή πίεση αυξάνει τα επίπεδα των καλών ορμονών, όπως της σεροτονίνης (η ορμόνη της "ευτυχίας”), της ωκυτοκίνης (η ορμόνη της "αγάπης”) και της μελατονίνης (η ορμόνη του ύπνου), ενώ μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το στρες και το φόβο.

Από τη θεωρία στην πράξη

Και αφού πείστηκα με ό,τι διάβασα, σειρά είχε το "test drive”. Με το που έλαβα την κουβέρτα βαρύτητας Prosleep, την οποία επέλεξα με βάση τα κιλά μου και το πιο δελεαστικό χρώμα, δεν έβλεπα την ώρα να φτάσει το βράδυ για να τη δοκιμάσω. Με το που χώθηκα κάτω από αυτή ένιωσα πραγματικά σαν κάποιος να με πήρε αγκαλιά. Στην αρχή περίμενα πως διά μαγείας θα έκλειναν τα μάτια μου – κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Ωστόσο, σιγά σιγά ένιωθα την πίεση της κουβέρτας να χαλαρώνει το σώμα μου, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να παραδοθώ στον βαθύ ύπνο. Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε έφτασα σε αυτό το σημείο αλλά δεν άργησε πολύ να συμβεί. Η έκπληξη, όμως, ήταν την επόμενη ημέρα όταν χτύπησε το ξυπνητήρι και με το που άνοιξα τα μάτια μου, δεν δυσκολεύτηκα να σηκωθώ, παρά ένιωθα ξεκούραστη, κάτι που είχα καιρό να νιώσω, ακόμα κι αν δεν κοιμήθηκα αρκετές ώρες. Και δεν συνέβη μόνο την πρώτη μέρα, αλλά και τις επόμενες που τη χρησιμοποίησα, σαν μία χορογραφία που λάμβανε χώρα κάθε βράδυ. Αυτό που παρατήρησα λοιπόν ήταν ότι κατάφερα να βελτιώσω την ποιότητα του ύπνου μου. Ο βαθύς αυτός ύπνος, ο οποίος πλέον δεν περισπάται από τίποτα, μου δίνει την ευκαιρία να ξεκινάω την ημέρα μου με καλή διάθεση, γεμάτη ενέργεια. Όσο για το άγχος μου, μου φαίνεται πως έχει μετριαστεί, ωστόσο γνωρίζω πια τι πρέπει να κάνω αν με καταβάλει το στρες. Απλά θα κουλουριαστώ με την κουβέρτα μου, νιώθοντας αυτή τη στοργική αγκαλιά να με πλημμυρίζει ηρεμία και χαρά. Long story short, πουθενά χωρίς την καινούρια μου κουβέρτα.

Για όλες τις εποχές

Αν λοιπόν λάτρεψες την κουβέρτα Prosleep, όσο εγώ και πλέον δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς αυτή, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις για το τι θα κάνεις το καλοκαίρι, καθώς η εταιρεία έχει προνοήσει επίσης για τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Ειδικότερα, πέρα από την Gravity, που αποτελεί τη χειμερινή κουβέρτα από 100% βαμβακερό ύφασμα με κάλυμμα από μαλακές μικροΐνες, υπάρχει και η επιλογή της Gravity Ice. Η συγκεκριμένη είναι ιδανική για τους πιο ζεστούς μήνες και αποτελείται από 100% οργανικό bamboo, που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα μέσα από τους φυσικούς μικροπόρους του.

Good to know!

Η κουβέρτα βαρύτητας Prosleep δεν κάνει τέλειο pairing μόνο με αυτούς που δυσκολεύονται να κοιμηθούν, παρά είναι επίσης ιδανική για όσους πάσχουν από στρες, άγχος, κατάθλιψη, δυσκολία συγκέντρωσης και άλλες ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, η κουβέρτα βαρύτητας είναι κατάλληλη για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, για όσους πάσχουν από ινομυαλγία και το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, ενώ υπάρχει η επιλογή κουβέρτας για μικρά παιδιά άνω των 3 ετών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο.

Βρες τις κουβέρτες βαρύτητας Prosleep στο www.prosleep.gr